Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Με παρελάσεις και δοξολογίες τίμησε την Εθνική Παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

Η δήλωση του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Με περηφάνια και σεβασμό τα νιάτα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου τίμησαν με δύο παρελάσεις στις δύο δημοτικές ενότητες, του Ευόσμου και του Ελευθερίου – Κορδελιού, την 203η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τους ήρωες αγωνιστές του 1821.

Στον Εύοσμο μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων παρήλασαν για περίπου μία ώρα σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα χιλιάδων παρευρισκομένων.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, η νεοσύστατη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, Φιλαρμονική του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με εμβατήρια και τη μουσική της συνόδευε τους παρελαύνοντες μαθητές και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που την παρακολουθούσε.

Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας και δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιoτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Στεφάνι στο ηρώο κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος των Σπαρτιατών, Γιάννης Κόντης και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας. Παραβρέθηκε ακόμα ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης  Επίτιμη δημότης Κορδελιού-Ευόσμου η Μιμή Ντενίση (ΦΩΤΟ)

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

Στη Δημοτική Ενότητα του Ελευθερίου – Κορδελιού μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων παρήλασαν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, προκαλώντας το θαυμασμό των παρευρισκομένων.

Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παύλου Μελά, στην οδό Σκρα. Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ΚΕΠ και αναπληρωτής δημάρχου, Γιάννης Γούσιος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων, Σύμινα Καλού και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

«Σήμερα τιμούμε την αφύπνιση του έθνους μας, η οποία εκφράστηκε με την έναρξη της Επανάστασης του 1821 αλλά και την Παναγία μας, γιορτάζοντας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Απολαύσαμε όλοι δύο πολύ όμορφες παρελάσεις, στις οποίες τα νιάτα του τόπου μας έστειλαν μήνυμα εθνικής ενότητας και τίμησαν τους οπλαρχηγούς καθώς και τους πολλές χιλιάδες άγνωστους αγωνιστές, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους», ανέφερε για τον διπλό εορτασμό ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου παρέλαση 25η Μαρτίου