Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκινά ο κατ’ οίκον εμβολιασμός

εμβόλιο εμβόλια, Μάριος Θεμιστοκλέους κορονοϊός

Από την Δευτέρα 19/7 καταγράφονται όσοι θέλουν να εμβολιαστούν στο σπίτι

Ο δήμος Παύλου Μελά ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Πολιτείας να συνδράμει στην υλοποίηση του προγράμματος για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Παύλου Μελά θέτει στη διάθεση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης όχημα μαζί με οδηγό για τις μετακινήσεις της κινητής ομάδας εμβολιασμού. Παράλληλα τα στελέχη του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” θα παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη προς την κινητή μονάδα εμβολιασμού.

Ήδη, από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, το προσωπικό των κοινωνικών δομών υποστήριξης ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, επικοινωνούν και καταγράφουν όσους ωφελούμενους επιθυμούν να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ή οι στενοί συγγενείς τους, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά, στα τηλέφωνα 2310.609380 και 2310.587812, από τις 08:00 έως τις 14:00 για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Δηλώσεις δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δερμουρτζίδη

«Με σύνθημα ‘’Εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς ’’, Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την πολυπόθητη κανονικότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνέχισε λέγοντας: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος μέσω του κατ’ οίκον εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Παύλου Μελά: Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το ιστορικό πέτρινο σχολείο της Πολίχνης

Πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικότητα και μαζική συμμετοχή θα επιταχυνθεί η αναχαίτιση του ιού και προς αυτό το σκοπό οι Δήμοι δηλώνουμε “παρών”».

«Ο εμβολιασμός είναι υπεύθυνη στάση ζωής και προς το παρόν το μόνο σίγουρο βήμα για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Με το πρόγραμμα ‘’Εμβολιασμός κατ’ Οίκον’’ συμμετέχουμε ενεργά ως Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται σε πανεθνικό επίπεδο, να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας. Καλούμε τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, να επικοινωνήσουν μαζί μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά

Αμανατίδου εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι το μήνυμα του μαζικού εμβολιασμού θα υιοθετηθεί από την πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *