Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Παύλου Μελά (ΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον Δήμο Παύλου Μελά.

Οι σχολικές ομάδες που εκπροσώπησαν την μαθητική κοινότητα στις παρελάσεις, μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα λοιπά τμήματα που παρήλασαν, εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ο εορτασμός άνοιξε με την τέλεση της Δοξολογίας σε Ιερούς Ναούς της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα κατά τόπους μνημεία – ηρώα.

25η Μαρτίου Δήμος Παύλου Μελά

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις τρεις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, παραβρέθηκε στην τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στην Πολίχνη, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση της Σταυρούπολης στην οδό Μπουμπουλίνας. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο.

25η Μαρτίου Δήμος Παύλου Μελά

Στις εκδηλώσεις και στις παρελάσεις έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά και οι Πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων.

25η Μαρτίου Δήμος Παύλου Μελά

«Σήμερα, όπου υψώνεται η γαλανόλευκη και όπου χτυπά ελληνική καρδιά, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, γιορτάζεται η Ελληνική Επανάσταση και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Διπλή γιορτή που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για Ελευθερία και Ανεξαρτησία – αξίες οικουμενικές. Υπερηφάνεια για την Εθνική Παλιγγενεσία. Και εδώ, στον Δήμο μας, στον δήμο Παύλου Μελά τιμούμε αυτή τη μέρα. Η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας και ταυτόχρονα ευκαιρία για εθνική συλλογική αυτογνωσία. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Τις παρελάσεις πλαισίωσαν μουσικά οι Φιλαρμονικές του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

25η Μαρτίου Δήμος Παύλου Μελά