Ευδοκία Τσαγκλή: Διαμαρτυρήθηκε με πανό για τα Τέμπη στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Υπερήφανοι Ελληνες δεν τιμούν εθνικούς προδότες», έγραφε το πανό της

Το δικό της μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη θέλησε να περάσει σήμερα, στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Ευδοκία Τσαγκλή.

Συγκεκριμένα, η Ευδοκία Τσαγκλή βρέθηκε στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκης, κρατώντας ένα χαρτόνι που έγραφε: «Υπερήφανοι Έλληνες δεν τιμούν εθνικούς προδότες – Τέμπη 2023».

Με ανάρτησή της μάλιστα στο X (πρώην Twitter) η Ευδοκία Τσαγκλή έγραψε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να εχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντας μου επίπληξη.

Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί με το χαρτόνι ανοιχτό. Τον ρώτησα γιατί, αν κάνω κάτι παράνομο, ρωτώντας τον αν έχουμε δημοκρατία. Μου είπε “ακολουθώ εντολές”. Του είπα ότι δεν θέλω να βρει τον μπελά του εξαιτίας μου αλλά ότι αυτό δεν είναι σωστό, ρωτώντας τον αν μπορώ να πάω προς το σπίτι μου (μετά τον Λευκό Πύργο) με το χαρτόνι στα χέρια και το αποδέχτηκε.

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στα Τέμπη: Συγκλόνισε η μητέρα της Κλαούντιας στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου – “Μου λείπει τόσο πολύ” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησα λοιπόν παράλληλα της παρέλασης αλλά μετά από λίγο με σταμάτησε κι άλλος αστυνομικός, ένστολος (για πρώτη φορά) και αυτός πολύ ευγενικός. Μου είπε ότι μου το ζητάει προσωπικά ως άνθρωπος σαν χάρη, να κάτσουμε να δούμε μαζί την παρέλαση χωρίς να έχω ανοιχτό το χαρτόνι. Του είπα ότι δεν συμφωνώ και αν είναι νόμιμο να συνεχίσω να πηγαίνω προς το σπίτι μου, παράλληλα με την παρέλαση, με το χαρτόνι στα χέρια. Επέμενε και του εξήγησα ότι ακόμα και η μητέρα μου αν το ζητούσε δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και αν καποιος άγνωστος μου έκανε πρόταση να κολυμπήσουμε στον Θερμαϊκό.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Οργή του Δημήτρη Πλακιά για Παπακώστα - "Δοκιμάζουν ξανά τις αντοχές μας"

Μου είπε ότι αυτό θα ήταν παράλογο και απάντησα πως ακριβώς το ίδιο παράλογο είναι να μου ζητάει αυτή την “προσωπική χάρη” ως ένστολος. Έκανα λοιπον και εγώ την παρέλασή μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. Δεν ξεχνάμε! #Τέμπη #25Μαρτίου #ΕθνικήΕπέτειος».

 

 

Πηγή φωτό: X (@evdokeah)