Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

25η Μαρτίου Νεάπολη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο διπλός εορτασμός στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η 25η Μαρτίου, η ξεχωριστή αυτή μέρα για τον ελληνισμό, που γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τιμήθηκε με κάθε επισημότητα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Η ημέρα άρχισε με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Ρουμελιώτη.

Ακολούθησε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλειώδη παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του δήμου καθώς και Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

25η Μαρτίου Νεάπολη

Το «παρών» στη δοξολογία, την εκφώνηση του πανηγυρικού και την παρέλαση που αποτέλεσε και την κορύφωση των εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων αλλά και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας. «Για άλλη μία χρονιά φέτος, την πρώτη της νέας θητείας που μας εμπιστεύτηκαν οι δημότισσες και οι δημότες μας, παρακολούθησα με υπερηφάνεια και συγκίνηση την παρέλαση και ιδιαίτερα τα μέλη των ΚΔΑΠ-μεΑ και τις ωφελούμενες και τους ωφελούμενους των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) καθώς και τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας. Είναι η νέα γενιά που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος, σκιές από τις οποίες εμείς οι μεγαλύτεροι δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να απαλλαγούμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης θυμίζοντας την προτροπή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τους Έλληνες να ενωθούν «εναντίον του κοινού εχθρού, του μίσους της διχόνοιας και της διαίρεσης». Τέλος, με αφορμή τον δίκαιο αγώνα του έθνους πριν από δύο αιώνες για ελευθερία και ειρήνη, επισήμανε ότι «οι δύο αυτές πανανθρώπινες αξίες δεν θεωρούνται ούτε σήμερα αυτονόητες αν σκεφτούμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη».

25η Μαρτίου Νεάπολη

Καταλήγοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους για τη σημερινή ημέρα και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.

Την παρέλαση άνοιξε η μπάντα του 4ου συστήματος Προσκόπων Συκεών ενώ υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών συμμετείχαν σε αυτή: δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ μεΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών ΕΔΟΜΑΚ.

25η Μαρτίου Νεάπολη

25η Μαρτίου Νεάπολη