Δήμος Θεσσαλονίκης: Παρουσιάστηκε το λογότυπο των Δημητρίων (ΦΩΤΟ)

δημαρχείο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δημαρχείο Θεσσαλονίκης δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Θα διοργανωθούν από τη 1 έως και τις 20 Οκτωβρίου

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη παρουσίασε το λογότυπο των Δημητρίων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Δημήτρια και φέτος και ετοιμαζόμαστε για την 57η διοργάνωση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου πολιτιστικού θεσμού της πόλης. Από τη 1 έως και τις 20 Οκτωβρίου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν στις σκηνές των 57ων Δημητρίων. Τέχνη και ψυχαγωγία με μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φεστιβάλ των Δημητρίων, ενώ το πρόγραμμά του καλύπτει όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας», δήλωσε η κα. Καραγιάννη.

Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

“Μια γραμμή. Τρεκλίζουσα, κυματιστή, συνεχής. Κίνηση πηγαία. Μια γραμμή που ενώνει. Χαράζει τη δική της τροχιά, το δικό της μονοπάτι. Εκφράζει ταυτόχρονα κίνηση και ελευθερία, ρευστότητα και ευελιξία.

Μια καμπύλη γραμμή. Ξεκινά από το σημείο της δημιουργίας, ισορροπεί χορεύοντας με το χρώμα, σχηματοποιείται τραγουδώντας με τα ανθρώπινα συναισθήματα και ταξιδεύει με την ιστορία και τον χώρο. Μια καλλιτεχνική γραμμή στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά διαφορετικά πρόσωπα και είδη της τέχνης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Η Δημοτική Αστυνομία "έκοψε" πάνω από 32000 κλήσεις σε ένα τρίμηνο

Μια γραμμή. Μια πόλη. Ένα φεστιβάλ.

Με τις σκέψεις αυτές ο Μάικλ Ράφαελ, ιδρυτής της «That long black cloud», σχεδίασε την οπτική ταυτότητα του 57ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

«Δημήτρια και φέτος και ετοιμαζόμαστε για την 57η διοργάνωση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου πολιτιστικού θεσμού της πόλης. Από τη 1 έως και τις 20 Οκτωβρίου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν στις σκηνές των 57ων Δημητρίων. Τέχνη και ψυχαγωγία με μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φεστιβάλ των Δημητρίων, ενώ το πρόγραμμά του καλύπτει όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία παρουσίασε το λογότυπο των Δημητρίων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης”.

Δημήτρια