Εγκαίνια 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι, εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Το σχολείο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών σχολικής στέγης στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Τριαδίου.

“Είναι ένα σύγχρονο σχολείο για 225 μαθητές, που πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, για τους μαθητές και τους καθηγητές, δίνει επίσης, λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Θέρμης, μία σημαντική ανάγκη στην οποία ανταποκρινόμαστε, με τις νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε.

εγκαίνια 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης

Ειδικά στη Θέρμη και εδώ στο Τριάδι, και ειδικά στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακή αύξησης τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκε η ανάγκη επανασχεδιασμού ενός κτιρίου, που για χρόνια έμεινε ημιτελές. Και στην ουσία σήμερα, δεν ολοκληρώνουμε το σχολείο που είχε σχεδιαστεί, πριν από 15 χρόνια, αλλά παραδίδουμε μια νέα μεγαλύτερη και σύγχρονη σχολική μονάδα, η οποία ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

εγκαίνια 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να κατασκευαστεί Δημοτικό Σχολείο 150 μαθητών και Νηπιαγωγείο, μόλις μιας αίθουσας. Όχι μόνο λοιπόν, ξεμπλοκάραμε το έργο, αλλά με τις παρεμβάσεις μας μετατρέψαμε το κτίριο σε μια υπερσύγχρονη σχολική μονάδα, που λειτουργεί εξ ολοκλήρου ως Δημοτικό Σχολείο”, υπογράμμισε.

εγκαίνια 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης στο Τριάδι στεγάζονται όλοι οι απαραίτητοι χώροι, που είναι προσβάσιμοι για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, οι αίθουσες διδασκαλίας, τα τέσσερα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, η τραπεζαρία, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα αποδυτήρια, το αναρρωτήριο και στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια και άνεση.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “το σχολείο είναι για κάθε παιδί το σπίτι του. Δεν είναι μόνο ένα χώρος μάθησης. Είναι οι φίλοι που θα κάνει, οι στιγμές που θα ζήσει, οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσει. Γι’ αυτό και όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα σχολεία, στην Παιδεία. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα στην πράξη: Με τα 18 νέα νηπιαγωγεία και σχολεία που κατασκευάσαμε και παραδώσαμε τα τελευταία χρόνια, για 4.000 παιδιά και μαθητές.

Διαβάστε επίσης  Φράγμα Θέρμης: Η πράσινη όαση δροσιάς μία ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

Με τις παρεμβάσεις μας σε 52 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εξυπηρετούν περισσότερους από 15.000 μαθητές. Με τον εξοπλισμό 351 τμημάτων ένταξης και ειδικών σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

εγκαίνια 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης

Με τα νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τα 35 νέα σύγχρονα σχολεία που θα κατασκευάσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

εγκαίνια 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης

Και ταυτόχρονα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον”.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως το νέο σχολείο έγινε πράξη, χάρις στο σχέδιο, τη μεθοδική δουλειά και τη στενή συνεργασία, που φέρνει αποτελέσματα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία, όχι μόνο στο συγκεκριμένο έργο, αλλά σε όλες τις κοινές παρεμβάσεις Περιφέρειας και Δήμου στην περιοχή, όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το νέο σύγχρονο σχολείο, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τα εμπόδια που υπήρχαν για χρόνια, ώστε σήμερα τα παιδιά στη Θέρμη, στο Τριάδι, να έχουν το σχολείο που τους αξίζει.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστα Πάλλας και Λίνα Φιλιππιάδου.