ΕΝΙΘ: Καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις ιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Εκτός των προσλήψεων ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Στο 30% ανέρχονται τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η ΕΝΙΘ διεκδικεί να διπλασιαστούν οι μισθοί αλλά και το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της πόλης.

«Οι 6.500 προσλήψεις σε σύνολο 30.000 κενών οργανικών θέσεων με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα δεν φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρήστος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 48ώρη πανελλαδική απεργία της ΟΝΕΝΓΕ στις 29-30 Νοεμβρίου. «Οι προσλήψεις που προκηρύσσει η κυβέρνηση δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις παραιτήσεις των γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Παπανικολάου, για τις 19 κενές οργανικές θέσεις στην τελευταία προκήρυξη υπήρχαν μόνο 4 θέσεις, από τις οποίες καλύφθηκαν οι 2 και μάλιστα μόνο από Διευθυντές ΕΣΥ και ότι αντί για 26 αναισθησιολόγους που θα έπρεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου, αυτή την στιγμή υπάρχουν 7 ενώ από τις 11 χειρουργικές αίθουσες που υπάρχουν στο νοσοκομείο λειτουργούν οι 4-5.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: 42χρονη έχασε την ίδια ημέρα το 7,5 μηνών βρέφος της και τον σύζυγο της

Οι νοσοκομειακοί ιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ