Γλέντι για την Καθαρά Δευτέρα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Καθαρά Δευτέρα

Το αδιαχώρητο στις γιορτές που στήθηκαν σε Δενδροφυτεία, Πάρκο Ρουμανικών και Πεύκα

Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκε με παραδοσιακό γλέντι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Τόσο στη Δενδροφυτεία όσο και στο Πάρκο Ρουμανικών και στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων η προσέλευση του κόσμου και η καλή διάθεση από νωρίς το μεσημέρι έδειχναν ότι θα ακολουθήσουν αυθεντικά λαϊκά γλέντια που τα είχαν όλα. Ζωντανή λαϊκή μουσική, λαγάνα, φασολάδα και το απαραίτητο κρασάκι με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό βοήθησαν ώστε να μείνει αξέχαστη η σημερινή Καθαρά Δευτέρα.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που έδωσε παντού το «παρών» ευχήθηκε σε όλους, δημότες και μη, «Καλή Σαρακοστή» και επανέλαβε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να οργανώνει τέτοιες μέρες ανάλογες εκδηλώσεις στις οποίες έχουν δωρεάν πρόσβαση όλες και όλοι, αφού οι γιορτές και η χαρά που προσφέρουν -πρέπει να-είναι για όλους.

Ο καλός καιρός πάντως ελάχιστα βοήθησε στο να πετάξουν ψηλά οι χαρταετοί όπως επιτάσσει το έθιμο.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αν χρωστάτε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πως να πληρώσετε

Η κουζίνα της Καθαράς Δευτέρας την οποία επιμελήθηκε η «Χούτος catering» ήταν πλούσια και όλα τα νηστίσιμα εδέσματα με πρώτη και καλύτερη την κλασική φασολάδα ήταν νόστιμα και καλοσερβιρισμένα.

Καθαρά Δευτέρα

Από τη Δενδροφυτεία…

Στη Δενδροφυτεία Συκεών, όπου μάλλον δεν υπάρχει Συκεώτης που να μην έχει γιορτάσει έστω μία Καθαρά Δευτέρα στη ζωή του, το συγκρότημα του Νίκου Ταλέα μετέτρεψε το παραδοσιακό νηστίσιμο πικ νικ σε γλέντι.

…στο Πάρκο Ρουμανικών…

Στο πάρκο των Ρουμανικών, όπου η Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκε μόλις για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην επιτυχία του γλεντιού στο οποίο συμμετείχαν δημότες και δημότισσες κάθε ηλικίας συνέβαλε το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κεχαγιά.

…και μετά στα Πεύκα

Στα Πεύκα η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στήθηκε στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου με το σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» να πολλαπλασιάζει το κέφι και να ανεβάζει τη διάθεση μέχρι νωρίς το απόγευμα