Καλαφάτης: «Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας – Ενισχύουμε τις συμμαχίες»

Καλαφάτης Παύλος Μελάς

Παρέστη στις εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο και στο Μνημόσυνο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Ο Παύλος Μελάς»

Στο Μνημόσυνο του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄Σ.Σ. και στις εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο παρέστη, σήμερα Κυριακή (10/10) ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

“Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίσθηκαν υπέρ της ελευθερίας της Μακεδονίας μας.

Θυμόμαστε τη θυσία του ήρωα και πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, ο οποίος 117 χρόνια πριν, στο χωριό Στάτιστα της Καστοριάς, σημερινό Μελάς προς τιμήν του, πότισε με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς. Αναπτέρωσε το ηθικό του Μακεδονικού Αγώνα και επισφράγισε δια παντός την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι Έλληνες στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι σε σύγχρονες προκλήσεις. Επιζητούμε την ειρήνη με τους γείτονές μας, αλλά επιμένουμε αταλάντευτα στο Διεθνές Δίκαιο και δεν υποχωρούμε σε αυθαίρετες διεκδικήσεις. Ενισχύουμε τις διεθνείς συμμαχίες και ενδυναμώνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρώντας σε ιστορικής σημασίας συμφωνίες, όπως νέα στρατηγική σχέση με τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης
Καλαφάτης: "Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την υπεράσπιση των δικαίων του Εθνους"

Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ.

Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.