Καλαμαριά: Τι αποφάσισε το ΣτΕ για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Καλαμαριά

Απόφαση “βόμβα” που θα συζητηθεί

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον «Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών» (ΑΟΟΑ) για 20,5 στρέμματα εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, ακυρώνοντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος από το 2014 περί χαρακτηρισμού της έκτασης ως αστικού πρασίνου, με βάση το κατατεθέν Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Συνεπώς, με βάση την εν λόγω απόφαση, τα 20,5 στρέμματα μέσα στο Κόδρα, που όπως καταγγέλλεται παραχωρήθηκαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο στον Οργανισμό Αξιωματικών, δεν θα είναι πλέον χώρος αστικού πρασίνου και δε θα ανήκουν στο Υπερτοπικό Πάρκο το οποίο ήδη ο δήμος σχεδιάζει έχοντας προχωρήσει στην κατάθεση Ειδικού Χωρικού.

Ως εκ τούτου, οι δημότες Καλαμαριάς και όλοι οι Θεσσαλονικείς «χάνουν« 20 στρέμματα πρασίνου από το Κόδρα, τα οποία ή θα γίνουν οικοδομήσιμα ή για τα οποία οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποζημιωθούν. Παράλληλα εκφράζεται ο φόβος μήπως η εν λόγω απόφαση αποτελέσει την αρχή μιας συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης εκτάσεων από τη συνολική περιοχή των 200 περίπου στρεμμάτων που «ανήκουν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα».

Η συγκεκριμένη έκταση των 20,5 στρεμμάτων, πάντως, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οδού Παπάγου, σε ένα σημείο «φιλέτο» της προσφυγομάνας Καλαμαριάς.

Διαβάστε επίσης
Καλαμαριά: Μαθητές από την Πολωνία επισκέφθηκαν τον Δαρδαμανέλη (ΦΩΤΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.