Καλαμαριά: Τοποθετήθηκαν 37 απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία

Καλαμαριά

Η μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο έργο «HEART SAFE CITIES»

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς τοποθέτησε 37 απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία, με στόχο την αντιμετώπιση των καρδιακών ανακοπών και τη φροντίδα υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Η Καλαμαριά είναι η μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο έργο «HEART SAFE CITIES», μία πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, που επιδιώκει την αποτελεσματικότερη έξω-νοσοκομειακή διαχείριση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός του αστικού ιστού.

Το έργο επένδυσε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, «οδηγώντας» 1.432 πολίτες του δήμου Καλαμαριάς στη λήψη της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης Βασικής Υποστήριξης Ζωής «Basic Life Support-BLS» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Παράλληλα με την πιστοποίηση 126 Εκπαιδευτών Βασικής Υποστήριξης Ζωής και την προμήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών απινιδωτών και προπλασμάτων από τον δήμο Καλαμαριάς, επιδιώκεται η συνέχιση των εκπαιδεύσεων και μετά το τέλος του έργου.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Καλαμαριάς: Δράσεις για την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *