Με τον νέο Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε ο Ζέρβας (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχτηκε σήμερα (25/8) στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον νέο Γενικό Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέρι Ίσμαηλ.

Ο κ. Ζέρβας καλωσόρισε τον νέο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη και του μίλησε για την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα και διακρίσεις της πόλης, με επίκεντρο τον τουρισμό, την τεχνολογία και τις υποδομές.

Θεσσαλονίκη Ζέρβας

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πρόσφατες προκλήσεις που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα από την πανδημία έως το ενεργειακό και τις επιπτώσεις που είχαν στην πόλη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενημερώνει τον κ. Ίσμαηλ για τα νέα project που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης  Χένρι Κίσινγκερ: O αμφιλεγόμενος Αμερικανός διπλωμάτης και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη Ζέρβας

Ο κ. Ζέρβας και ο κ. Ίσμαηλ συζήτησαν για την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη μέσω εταιριών υψηλής τεχνολογίας (Cisco, Nasdaq, Chubb κ.α.) και όχι μόνο αλλά και τη σημαντική παρουσία Αμερικανών τουριστών που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν φανατικά τη Θεσσαλονίκη ως έναν προορισμό με έντονο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Θεσσαλονίκη Ζέρβας

Ο κ. Ίσμαηλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την πεποίθηση πως το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια ενισχυμένος ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξε για το μετρό, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Θεσσαλονίκη Ζέρβας