Ταχιάος: Διευκρινίσεις για την έναρξη λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης

Αμαξοστάσιο Πυλαίας Μετρό Θεσσαλονίκη Open House 2022

Τι ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ

Ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ Νίκος Ταχιάος με ανάρτηση του στο Facebook έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης.

“Αυτή είναι η πρωϊνή συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη 104,9. Η νέα είδηση είναι πως επιβεβαίωσα ότι έχουμε προσωρινό ανάδοχο της λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης, την κοινοπραξία της μιλανέζικης ΑΤΜ με την γαλλική EGIS και η επικαιροποιημένη πληροφόρηση, όσα ανέφερα για την πρόοδο των εργασιών. Επέμενα ότι θα επιτύχουμε την λειτουργία του έργου στους πρώτους μήνες του 2024. Από παραδρομή στο δελτίο τύπου του ΑΠΕ-ΜΠΕ που διαχειρίζεται τον σταθμό αναφέρθηκε “μέσα του ’24″”, έγραψε ο Νίκος Ταχιάος.

Δείτε επίσης: Ταχιάος: “H Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει το συντομότερο το μετρό που της αξίζει”

Και πρόσθεσε: Πριν καν γίνει καραμέλα στο στόμα των δυσπίστων ή κακοπίστων αυτός ο τίτλος, τον οποίον κάποιοι προέταξαν έναντι των υπολοίπων ειδήσεων της συνέντευξης, σπεύδω να επαναλάβω ότι πρόκειται περί λάθους του δελτίου τύπου και πως παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο των αρχών της επόμενης χρονιάς.
Τώρα, αν η αριθμητική των χρονοδιαγραμμάτων σε όσους δεν γνωρίζουν τις αλληλοεπικαλύψεις των δραστηριοτήτων “δεν βγαίνουν”, υπενθυμίζω πως οι ίδιες συζητήσεις γινόταν και για την κατασκευή της αποβάθρας του Σταθμού Βενιζέλου και αυτή ολοκληρώθηκε μαζί με την σιδηροδρομική επιδομή μέσα σε 9 μήνες, οπότε και πέρασε ο πρώτος συρμός”.

Διαβάστε επίσης  Ταχιάος: "Η Βενιζέλου θα έχει αποκατασταθεί τον Δεκέμβριο, το εργοτάξιο πάνω από την Εγνατία δεν θα υπάρχει"