Θεσσαλονίκη: 59χρονη ίδρυσε εταιρεία που λειτουργούσε ως εκπαιδευτικός φορέας με έδρα οίκο ανοχής

αστυνομία Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Δικογραφία για πλαστογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 59χρονης γυναίκας που ίδρυσε εταιρεία που λειτουργούσε ως εκπαιδευτικός φορέας με έδρα οίκο ανοχής στην Καβάλα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω εταιρεία ιδρύθηκε την το Σεπτέμβριο του 2022 και δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της πρόκειται για εκπαιδευτικό φορέα που πραγματοποιεί μαθήματα σε επί μέρους τομείς όπως ψυχολογία, παιδαγωγική, κοινωνιολογία και αποτελεί διάδοχη κατάσταση του παραπάνω Σωματείου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 40χρονη μασέρ έκλεβε τους πελάτες της τη στιγμή που δεν έβλεπαν

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορούσε στη διακρίβωση αδικημάτων που τελέστηκαν από Σωματείο που χαρακτηριζόταν ως εκπαιδευτικός φορέας, με υπεύθυνη 58χρονη (τότε) ημεδαπή, που είχε έδρα την Καβάλα (σχετ. το από 27-09-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διερευνήθηκε σε συνέχεια της παράνομης δράσης του προαναφερόμενου σωματείου, η λειτουργία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω εταιρεία ιδρύθηκε την το Σεπτέμβριο του 2022 και δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις της Χώρας, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της πρόκειται για εκπαιδευτικό φορέα που πραγματοποιεί μαθήματα σε επί μέρους τομείς όπως ψυχολογία, παιδαγωγική, κοινωνιολογία και αποτελεί διάδοχη κατάσταση του παραπάνω Σωματείου.

Επιπλέον προέκυψε, ότι η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με Νομοθετικό Διάταγμα, αποτελεί εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, το οποίο λειτουργεί η ίδια υπεύθυνη ως διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος, από κοινού με 67χρονο ημεδαπό ως ταμία και 56χρονη ημεδαπή ως πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να γίνεται χρήση του χαρακτηρισμού αυτού (στον τίτλο του, ιστοσελίδα κλπ) και παραβιάζοντας τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την αδειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κλπ.

Διαβάστε επίσης  Πυροβολισμοί έξω από κέντρο διασκέδασης στην Θεσσαλονίκη

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Α.Μ.Κ.Ε. λειτουργεί με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους άνω των (120.000) ευρώ, ενώ για την επίτευξη του στόχου τους, χρησιμοποιήθηκαν, προσχηματικά, εν αγνοία τους προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου που υποτίθεται μετέχουν σε αυτήν και ορίσθηκαν ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας, για να προσδοθεί σε αυτή το ανάλογο επίπλαστο κύρος, γεγονός το οποίο αγνοούσαν.

Επιπλέον προέκυψε ότι τόσο το προαναφερόμενο σωματείο όσο και η ανωτέρω εταιρεία, δεν έχουν πραγματική – φυσική έδρα, γραφεία – εγκαταστάσεις (όπως προβλέπεται), άλλα ως έδρα δηλώνεται χώρος που έχει ενοικιασθεί σε διεύθυνση όπου υφίστανται οίκοι ανοχής.

Σε βάρος της 59χρονης (σήμερα) υπεύθυνης και των έτερων δύο (2) συνεργών της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, λειτουργία εν τοις πράγμασι εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών χωρίς αναγραφή του τίτλου εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και παράβαση Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές”.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi