Θεσσαλονίκη: Ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη και πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας στο επίκεντρο

Θεσσαλονίκη

Συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

Στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα, ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε σε έργα που πρόκειται να προχωρήσουν στην πόλη την επόμενη περίοδο.

Πρόκειται για την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς όπως η Τούμπα, αλλά και την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης.

Ειδικότερα για τους Στάβλους Παπάφη, ο κ.Αγγελούδης υπενθύμισε πως η μελέτη ήταν έτοιμη επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη και στάθηκε στην αρχική έκπτωση του έργου ύψους 8% που έλαβε η διοίκηση Ζέρβα, η οποία -όπως ανέφερε- μετά από διαπραγματεύσεις της δικής του διοίκησης με τον εργολάβο αυξήθηκε σχεδόν στο 11%.

«Είχαμε εκφράσει την επιφύλαξη μας για το έργο, διότι είχε μια υποχρηματοδότηση περίπου 4 με 4,5 εκατ. ευρώ με ένα χαμηλό ποσοστό έκπτωσης της τάξης του 8%. Φωνάξαμε τον κατασκευαστή και του είπαμε ότι είναι μικρή η έκπτωση. Φέρνουμε προς έγκριση μια νέα πρόταση για τους Στάβλους Παπάφη με επιπλέον έκπτωση, που σημαίνει ότι ο δήμος κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», τόνισε ο κ.Αγγελούδης για το έργο που θα εκτελεστεί σε μία έκταση 4.775 τ.μ. στην καρδιά της Τούμπας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εντονη αντίδραση αντιδημάρχου για την σκηνή τσίρκου που στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της από την Τσιμισκή έως την παραλιακή, ο δήμαρχος είπε πως «αποτελεί προτεραιότητα». Δήλωσε πως το έργο προϋπολογισμού 4,5 – 5 εκατ. ευρώ είναι έτοιμο, έχει μελέτη και θέλει επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών για τη δημοπράτηση. «Με την πρώτη δυνατότητα, μόλις ανασάνουμε από το έλλειμμα που έχουμε παραλάβει, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας είναι για εμάς προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ.Αγγελούδης ανακοίνωσε πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ