Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις πολιτικών προσώπων μετά την μαθητική παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα  Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Δείτε επίσης: Με ενθουσιασμό και καμάρι η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινίδης: “Μόνο εθνική υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν”

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα για Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, που παρακολούθησε την παρέλαση τόνισε: “Χρόνια πολλά. Μόνο εθνική υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία αυτής της χώρας. Φέρουν μια βαριά κληρονομιά, είναι λαμπαδηδρόμοι μιας ένδοξης ιστορίας. Ευθύνη όλων μας να χτίσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους, μια Ελλάδα ισχυρή, μια Ελλάδα ελεύθερη, μια Ελλάδα δημιουργική”.

Καλαφάτης: “Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο”

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης τόνισε: “Eίναι συγκινητικό, είναι σπουδαίο να χειροκροτούμε τα παιδιά μας, τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας και μάλιστα μια τέτοια μέρα. Μέρα εορτασμού του ΟΧΙ, ημέρα περηφάνειας, ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης. Τα χρόνια που πέρασαν ήταν δύσκολα για αυτά τα παιδιά. Ξέρουμε όμως επίσης ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να τους αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί χτίζουμε μαζί μια καλύτερη Ελλάδα, μια πιο ισχυρή Ελλάδα, μια κοινωνική Ελλάδα και μία δίκαιη κοινωνία. Χρόνια πολλά σε όλους”.

Τζιτζικώστας: ” Υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε μέσα από το έργο μας  ώστε αυτά τα νέα παιδιά να ονειρευτούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους”

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: “Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική και φέτος. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους νέους και τις νέες μας. Υποχρέωση η δική μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από το έργο μας τις προϋποθέσεις ώστε αυτά τα νέα παιδιά να ονειρευτούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Και παράλληλα μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας αλλά και τη δημιουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μιας Περιφέρειας καινοτομίας, να φροντίσουμε ώστε και οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν από τη χώρα μας να επιστρέψουν σε καλά αμειβόμενες δουλειές και εμείς ως ΠΚΜ θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση αναβαθμίζοντας τον τόπο μας και δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε αυτά τα παιδιά”.

Ζέρβας: “Καμαρώσαμε τα νιάτα”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολίασε: “Σήμερα καμαρώσαμε τα νιάτα, τον ανθό της πόλης, να παρελαύνουν στο κέντρο της, συμμετέχοντας στον λαμπερό εορτασμό της πόλης μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά αυτά, οι νέες και οι νέοι να μεταφέρουν την ιστορική γνώση, τη μνήμη, την υπερηφάνεια για όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις μέρες. Τις ένδοξες μέρες του ’12, του ’40. Σε αυτούς στηριζόμαστε για το παρόν και για το μέλλον της πόλης μας της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδας. Χρόνια πολλά”.

Νοτοποπούλου: “Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας γεμίσανε συγκίνηση”

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου είχε να πει: “Χρόνια πολλά. Τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για ελευθερία και για την πατρίδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας γεμίσανε συγκίνηση. Μαζί με τα νέα παιδιά αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για μια καλύτερη και μία δίκαιη Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους.