Θεσσαλονίκη: Εντονη αντίδραση αντιδημάρχου για την σκηνή τσίρκου που στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Θεσσαλονίκη

Η σκηνή στήθηκε στο πλαίσιο πολυήμερου φεστιβάλ

Ξεκίνησε από χθες στην Θεσσαλονίκη το περιοδεύων πολυθεματικό φεστιβάλ με την ονομασία “La Nomad House”.

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 27/5, φιλοξενείται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η επιλογή αυτή, με τη σύμφωνη γνώμη υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη κι εντός του δημαρχείου.

Κοντά στο άγαλμα έχει στηθεί μια μεγάλη σκηνή που μοιάζει με σκηνή τσίρκου, ενώ πάρκαραν και οχήματα, που σε πολλούς δεν άρεσε, αφού στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν πολλά επικριτικά σχόλια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αρχισαν τα έργα στο δρόμο με τους... κυβόλιθους - Κλειστός μέχρι την Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Αντίθετος εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, και αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, που όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα “ντρέπομαι” και σημείωσε πως η “σημερινή διοίκηση προσθέτει ένα λιθαράκι στην απαξίωση της Νέας Παραλίας”.

Συγκεκριμένα, έγραψε: “Υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι στη Θεσσαλονίκη για να στηθεί ένα τσίρκο! Πάνω στα κατεστραμμένα από την προηγούμενη διοίκηση σιντριβάνια, στον Άξονα των Μουσείων που σχεδίασε ο Εμπράρ ερχόμαστε εμείς, η σημερινή διοίκηση να προσθέσουμε το λιθαράκι μας στην απαξίωση της Νέας Παραλίας. Προσωπικά ντρέπομαι!”.