Θεσσαλονίκη: Eργασίες ασφαλτόστρωσης σε Εγνατία και Βενιζέλου – Δίνονται στην κυκλοφορία τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη Εγνατία εργασίες ασφαλτόστρωσης

Επιστρέφει η κανονικότητα στις δυο κεντρικές “αρτηρίες” της πόλης

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθούν στην κυκλοφορία τη Δευτέρα.

Αρχικά, θα οριοθετηθεί το οδόστρωμα στις οδούς και στη συνέχεια θα διαπλατυνθεί για τα οχήματα, ώστε μετά από 16 χρόνια να επιστρέψει η κανονικότητα σε αυτές τις δύο κεντρικές “αρτηρίες” της πόλης.

Οπως είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μετά από πολλά χρόνια, η οδός Βενιζέλου από Δευτέρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η οδός Εγνατία τρεις, ενώ ο Σταθμός «Βενιζέλου» θα είναι έτοιμος έως το καλοκαίρι.

Μάλιστα, τοποθετήθηκε η απαιτούμενη σήμανση, ενώ αναδιαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος των εργοταξίων θα περιοριστεί εμφανώς, ωστόσο ένα μικρό μέρος τους θα παραμείνει στα συγκεκριμένα σημεία για μερικούς μήνες ακόμη, έως ότου τελειώσουν όλες οι προγραμματισμένες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με χρονικό ορίζοντα το τέλος της άνοιξης.