Θεσσαλονίκη: “Ο κόσμος θέλει τις λαϊκές αγορές, αλλά δεν έχει χρήματα να ψωνίσει”

Πελώνη λαϊκές αγορές

“Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο”

Θεσσαλονίκη: Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την Πέμπτη 24 Μαρτίου η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Φέτος η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στα γραφεία του σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία».

Τυχερή αναδείχτηκε η γραμματέας της ομοσπονδίας Σοφία Παράσχου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής αναφέρθηκε στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, πλήττει τις λαϊκές αγορές και φυσικά τους καταναλωτές.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Η κίνηση σε, ότι αφορά τον κόσμο, που επισκέπτεται τις λαϊκές αγορές έχει αυξηθεί. Πέρα από τους σταθερούς πελάτες, μας επιλέγουν και περισσότεροι νέοι, εκ΄ των οποίων πολλοί είναι φοιτητές.

Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Ωστόσο όμως οι τζίροι μας μειώνονται δραματικά. Ο κόσμος θέλει τις λαϊκές αγορές, τις εμπιστεύεται, αλλά δεν έχει χρήματα να ψωνίσει» τόνισε ο κ. Δερετζής.

Η ενεργειακή κρίση είναι προφανές, ότι έχει επηρεάσει απόλυτα, την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών. Και αυτή τη στιγμή, όπως επισήμανε ο κ. Δερετζής είναι άγνωστό πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.

«Κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη. Είναι προφανές, ότι έχουμε μπροστά μας, μία ακόμη δύσκολη περίοδο», κατέληξε.