Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 19χρονος Τζόναθαν που είχε έρθει από την Γαλλία στην Χαλκιδική για να βρει δουλειά

Εφυγε τελικά από την ζωή ο 19χρονος Τζόναθαν που είχε ταξιδέψει τον Ιούνιο από την Γαλλία στη Χαλκιδική για να βρει δουλειά.

Πέθανε σε ηλικία 19 ετών, παρά την τεράστια κινητοποίηση που έγινε για να σωθεί ο Τζόναθαν, τόσο από το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία Πολυγύρου και Παπανικολάου όσο και από απλούς πολίτες .

Ο 19χρονος Τζόναθαν από τη Γαλλία βρισκόταν στη Χαλκιδική για να βρει δουλειά για την καλοκαιρινή σεζόν. Στα τέλη Ιουνίου όμως ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, οδηγήθηκε από το Νοσοκομείο Πολύγυρου και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου διαγνώστηκε με λευχαιμία και άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παπανικολάου» και υποβλήθηκε στην πρώτη χημειοθεραπεία, αλλά μετά από περίπου δύο μέρες ο οργανισμός του κατέρρευσε.

Ο νεαρός έδινε μέχρι τώρα μάχη για τη ζωή, καθώς είχε και πνευμονία και προσβλήθηκε από μικρόβια στο στομάχι και στο έντερό του, αντιμετωπίζοντας πλέον και σηψαιμία. Οι γονείς του ταξίδεψαν εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Γαλλία για να είναι κοντά στο παιδί τους παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν κι αυτοί!

Οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν μαζικά στην έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια του 19χρονου Τζόναθαν που πάσχει από λευχαιμία.

Δυστυχώς όμως το μεσημέρι της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου ο 19χρονος προδόθηκε από την καρδιά του και πέθανε.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Είναι χαρακτηριστική ανάρτησή της οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να σωθεί ο Τζόναθαν.

Ολόκληρη η ανάρτηση της οργάνωσης έχει ως εξής

«Ημέρα αβάσταχτης λύπης, καθώς ο 19χρονος Τζόναθαν έφυγε για πάντα από κοντά μας.

Η ξαφνική επιδείνωση της υγείας του, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου χημειοθεραπείας, οδήγησε σε δύο καρδιακές ανακοπές σήμερα μετά το μεσημέρι.

Το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπανικολάου κατάφερε την πρώτη φορά να τον επαναφέρει μετά από σκληρή προσπάθεια 40 λεπτών!! Τη δεύτερη φορά όμως, η καρδιά του δεν άντεξε…

Τον Τζόναθαν πριν μερικούς μήνες δεν τον γνωρίζαμε. Τυχαία η γνωριμία στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, ωστόσο η ευγενική φυσιογνωμία του, το χαμόγελο του, η κρισιμότητα της κατάστασής του, μας οδήγησε στο να προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε μαζί με όλους εσάς.

Εκατοντάδες απλοί άνθρωποι ή και επαγγελματίες υγείας έβαλαν το χέρι τους. Ευχήθηκαν, προσευχήθηκαν, αιμοδότησαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο τον νεαρό Γαλλο, σαν να ήταν δικός τους άνθρωπος!

Ο Τζόναθαν ήρθε να βρει δουλειά στην Ελλάδα και ήθελε να μείνει για πάντα εδώ με την Τατιάνα, το κορίτσι του.

Όλοι εσείς που βοηθήσατε, μόνο χαρά και ελπίδα του δώσατε…Καλή ανάπαυση Τζόναθαν, ένας επίγειος Άγγελος πήρε την αιώνια θέση του στον ουρανό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την Τατιάνα του και την Κάτια, που τον φρόντισε σαν δικό της παιδί…Ο αγώνας των οικογενειών και τον συλλογών που μάχονται τον καρκίνο είναι πολύ σκληρός με πολλές ανηφόρες. Όποιος μπορεί, όπου μπορεί, ας βοηθήσει…».

Πηγή: makthes.gr