Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για τις συλλήψεις μετά την κινητοποίηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Θεσσαλονίκη πορεία Εγνατία

Εκλεισε η Αγίου Δημητρίου

Αντικατασταλτική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις συλλήψεις μετά την μεσημεριανή πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πραγματοποιείται στην πόλη.

Αυτή την ώρα, ομάδα φοιτητών και αντιεξουσιαστών κινούνται επί της Αγίου Δημητρίου, η οποία έχει κλείσει από το σημείο του ΥΜΑΘ.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά τα επεισόδια που επικράτησαν στο κέντρο το μεσημέρι, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν κουκουλοφόροι για τα επεισόδια στο κέντρο

Νωρίτερα, οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν κάλεσμα μέσω social media για συμμετοχή στην αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία των ΦΣ Θεσσαλονίκης, για το κατασταλτικό χτύπημα της σημερινής διαδήλωσης των φοιτητών.

Αναλυτικά, όσα ανέφεραν:

«Θεσσαλονίκη | Κάλεσμα για αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία των ΦΣ Θεσσαλονίκης, για το κατασταλτικό χτύπημα της σημερινής διαδήλωσης των φοιτητών

❗Σήμερα Πέμπτη , 15/02, 8:00μ.μ., Καμάρα

👉Αντιγράφουμε από το κάλεσμα της Αναρχικής συνέλευσης φοιτητών/ριών Quieta Movere:

” ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Σήμερα βγήκαμε ξανά στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες.

Καθώς η πορεία έβγαινε από την Αγίας Σοφίας στην Τσιμισκή, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στο σώμα της πορείας, σπάζοντάς την στην μεση. Ξεκίνησαν οι συμπλοκές και ακολούθησαν 3 συλλήψεις με κατηγορίες διατάραξης κοινής ειρήνης και οπλοκατοχή.

Παρ’ όλη την τρομοκρατία που θέλησαν να σπείρουν, τα μπλοκ συγκροτήθηκαν και συνέχισαν την πορεία μέχρι το ΑΠΘ, όπου ξέσπασαν ξανά συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τα ΜΑΤ αποφάσισαν τα εισβάλλουν ξανά στους χώρους του ασύλου.
Αφού δε έπιασαν οι απειλές των χαμένων εξαμήνων, των εισαγγελικών παρεμβάσεων στις καταλήψεις, των ποινικών διώξεων και των πειθαρχικών, το κράτος θα επέστρεφε στην γνωστή τακτική του: “Νόμος και τάξη”, δείχνοντας ξανά το πραγματικό του πρόσωπο.

Τώρα που οι μάσκες έπεσαν, τώρα που ο κρατικός μηχανισμός σαστισμένος από την μαζικότητα των ανθρώπων που αγωνίζονται χτυπάει ξανά, να σταθούμε ακόμη πιο αποφασισμένα στο ύψος των περιστάσεων.

Να οργανωθούμε στην βάση και να βγούμε στην αντεπίθεση, μέχρι ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο ξανά!

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ”».

*Φωτογραφία αρχείου