Τρίτη προσπάθεια για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε “Μίκης Θεοδωράκης”

Θεσσαλονίκη οδός Λαγκαδά

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει απαντήσει αρνητικά στα δύο προηγούμενα αιτήματα

Σε σήριαλ έχει μετατραπεί το κοινό αίτημα τεσσάρων δήμων της Θεσσαλονίκης ώστε η οδός Λαγκαδά να μετονομαστεί σε “Μίκης Θεοδωράκης”.

Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι δήμοι θα επανέλθουν για την τρίτη φορά ευελπιστώντας πως το αίτημα θα γίνει δεκτό.

Για την προσπάθεια αυτή, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστό πως το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο. Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

“Επανέρχεται για τρίτη φορά με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο θέμα της μετονομασίας της οδού Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε επίσης  Εκατοντάδες δρομείς στο 10ο Φιλανθρωπικό Αγώνα στο Ωραιόκαστρο

Η εμμονή της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και η από πλευράς της απόρριψη του αιτήματος μετονομασίας είναι μη νόμιμη. Συνιστά πρόδηλη παράβαση του αρ. 102 του Συντάγματος διότι προβαίνει όχι σε έλεγχο νομιμότητας αλλά σε ανεπίτρεπτο έλεγχο σκοπιμότητας.

Επανερχόμαστε λοιπόν, ύστερα από την νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προκειμένου να δικαιωθούμε και οι 4 δήμοι”.