Η Disney ακύρωσε οριστικά τη σειρά με τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ

αθλητικές μεταδόσεις

Εχει πυροδοτήσει ανησυχίες και συζητήσεις στην Τουρκία

Στην οριστική ακύρωση της σειράς με τον Γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ, προχώρησε η Disney .

Πιο συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα το Σωματείο Δράσης “Νίκος Καπετανίδης” ανέδειξε ένα θέμα σύμφωνα με το οποίο η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καλούσε επίμονα την εταιρία παραγωγής Disney να ακυρώσει την παραγωγή και προβολή της σειράς “Ataturk” με θέμα τα “κατορθώματα” του Μουσταφά Κεμάλ εν όψει της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της γειτονικής χώρα.

Η πίεση των Αρμενίων είχε αποτέλεσμα γιατί πριν λίγο η ANCA, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής έκανε γνωστό ότι η Disney ακύρωσε οριστικά όλο το περιεχόμενο με τον Μουσταφά Κεμάλ.

Ένα τέτοιο «ντοκιμαντέρ» εντάσσεται στην προπαγάνδα της σύγχρονης Τουρκίας που επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει την εικόνα της όχι μόνο σε σχέση με το παρελθόν της αλλά και το παρόν της.

Διαβάστε επίσης  Οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπογράφηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, η Τουρκία ξεκίνησε έρευνα κατά της Disney μετά την αφαίρεση της σειράς “Atatürk” από το περιεχόμενό της όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK), Ebubekir Şahin.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η σειρά «Atatürk» από το Disney+ έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και συζητήσεις στην Τουρκία.

Πηγή: e-pontos.gr