Σοκάρει η Ελένη Ψυχούλη για την πλημμύρα στο Πήλιο: «15 ώρες μάζευα μόνη νερά από το σπίτι»

Ελένη Ψυχούλη

Το σπίτι του αδελφού της καταστράφηκε ολοσχερώς

Για τις τρομακτικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel στο Πήλιο μίλησε η γνωστή σεφ Ελένη Ψυχούλη, στην εκπομπή “Ελένη”.

Ελένη Ψυχούλη: «Αυτό το τραύμα με τις καταστροφικές πλημμύρες δε φεύγει εύκολα, ζήσαμε όλοι φόβο θανάτου. Ήμουν μόνη στο χωριό, αλλά σε πιο ψηλό σημείο όπου αυτό με έσωσε, αλλά ήμουν ολομόναχη. 15 ώρες ήμουν άυπνη και μάζευα νερά μέσα στο σπίτι», δήλωσε.

Όπως είπε η Ελένη Ψυχούλη, άκουγε μόνο κραυγές αγωνίας, και όπως είπε χαρακτηριστικά «μέχρι να πεθάνω θα έχω στα αυτιά μου τη βουή του ποταμού».

«Έβλεπα το νερό να ανεβαίνει και δεν ήξερα πότε θα είναι η δική μου στιγμή. Καταστράφηκε πλήρως το σπίτι του αδελφού μου. Δεν ξέραμε ποιος θα έρθει να μας σώσει.

Διαβάστε επίσης  Κακοκαιρία Emil: "Ποτάμια" οι δρόμοι στην παραλία Κατερίνης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πλοίο και άρχισα να τρέχω, ανέβηκα στην ανεμόσκαλα, είδα τον αδελφό μου και τους συγχωριανούς και αγκαλιαζόμασταν», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Η Ελένη Ψυχούλη είπε πως η δυνατή στιγμή ήταν όταν έφτασε το καράβι στον Βόλο και τους έφεραν φαγητό.

«Μόλις είδα το ψωμί τρελάθηκα από τη χαρά μου. Τώρα ήρθα στην Αθήνα αλλά το μάτι μου πάει στις κακοτεχνίες σπιτιών και φοβάμαι ότι θα έρθει και άλλη βροχή. Η εικόνα του χωριού μου είναι όπως το ήταν το 1963».