Απίστευτο: Συμμετέχει στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα από το νεκροταφείο

νεκροταφείο

Για… καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο

Σε… νεκροταφείο, αναγκάζεται να παρακολουθήσει τα μαθήματά της μια 15χρονη για να έχει καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς στο απομονωμένο σπίτι της δεν διαθέτει καλό σήμα.

Εξαιτίας του κορονοϊού, Carmelita Rael πρέπει να ολοκληρώσει τα μαθήματά της σχολικής χρονιάς εξ΄αποστάσεως…

Το διαδίκτυο στο σπίτι της, όμως, δεν έχει καλό σήμα και διακόπτεται συνεχώς, οπότε αναγκάζεται να κάνει hotspot από το τηλέφωνό της.

Η μαθήτρια μίλησε στον ιστότοπο ειδήσεων των ΗΠΑ, KDVR, και ανέφερε: «Είμαι τυχερή αν μπορώ να περάσω όλη την ημέρα χωρίς να έχω προβλήματα με το Zoom μου. Ήταν δύσκολο».

Μέχρι τώρα, η μόνη εκπαίδευση που μπορεί να πάρει είναι μέσω διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας και η οικογένειά της ζει σε ένα ράντσο που περιβάλλεται από λόφους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει οπτικές ίνες ή κανονική ευρυζωνική σύνδεση. Η οικογένεια δεν έχει σήμα ούτε στα κινητά της τηλέφωνα.

Η μαμά της, η Kimba Rael, είναι η διευθύντρια του σχολείου της Carmelita και έκανε αίτηση για εξειδικευμένο δορυφορικό internet.

Ωστόσο όταν ο καιρός είναι πολύ συννεφιασμένος ή θυελλώδης, δεν υπάρχει σήμα πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη επιλογή της είναι να επιστρέψει στο νεκροταφείο, από όπου μπορεί να συνδεθεί.

Η Kimba αναφέρει ακόμη πως: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιάτο στο πλάι του σπιτιού, αλλά εάν έχει κακοκαιρία ή έστω συννεφιά δεν υπάρχει πρόσβαση».

Πηγή: ant1news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *