Μανουσάκης: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το «Κόκκινο Ποτάμι»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μανούσος Μανουσάκης στο 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Εύη Βαλή.

Ο δημιουργός των επιτυχιών, Μανούσος Μανουσάκης, μίλησε για όλα όσα θα παρακολουθήσει το κοινό στα επόμενα επεισόδια στο “Κόκκινο Ποτάμι” ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το φινάλε της σειράς!

Έχουν μείνει αρκετές σκηνές για γύρισμα ερωτήθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης

Έχουν μείνει περίπου είκοσι μέρες γυρίσματος, η ουρά του γαϊδάρου που λέμε! Ήδη τον Μάρτιο κλείσαμε ένα χρόνο γυρισμάτων. Οι συνθήκες μάς οδήγησαν στην απόφαση να διακόψουμε προσωρινά τα γυρίσματα. Λογικό, καθώς συγχρωτιζόμαστε αρκετοί άνθρωποι. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν σκηνές στις οποίες ο αριθμός των βοηθητικών ηθοποιών μπορεί να ξεπεράσει τα 100 άτομα, στις οποίες μοιραία υπάρχει συνωστισμός. Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να διακινδυνέψουμε τη ζωή των ανθρώπων μας.

Έχετε κάνει συζητήσεις για την επόμενη σεζόν, δεδομένου ότι το «Κόκκινο Ποτάμι» θα ολοκληρωθεί φέτος;

Το Κόκκινο Ποτάμι δεν θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί φέτος, καθότι ολοκληρώνεται η ιστορία την οποία αφηγείται. Δεν είναι μια σειρά που μπορείς να εφεύρεις άλλα γεγονότα και να το επεκτείνεις. Είμαστε σε συζητήσεις για την επόμενη σεζόν, διαβάζουμε, μαθαίνουμε και τώρα έχουμε βρει μια πολύ καλή ευκαιρία για να μελετήσουμε και να μάθουμε πράγματα. Σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα. Τώρα, πότε θα ξεκινήσει, δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε, με όλα όσα έχουν προκύψει, γιατί μην ξεχνάμε πως μια σειρά απαιτεί και έναν ορισμένο χρόνο προετοιμασίας. Δεν μιλάμε για μια σειρά δωματίου, στην οποία μπορείς να φτιάξεις το σκηνικό και να αρχίσεις άμεσα τα γυρίσματα. Απαιτούν μελέτη, συγγραφή σεναρίων, προετοιμασία σκηνογραφική, ενδυματολογική κ.λπ.

Το βιβλίο του κυρίου Τσιρκινίδη επιφυλάσσει ένα τραγικό φινάλε για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Θα το ακολουθήσετε πιστά;

Δεν θα σας πω! Πώς να σας πω, αφού ακόμα ούτε εμείς δεν ξέρουμε το φινάλε; Είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Βλέπουμε και τις διαθέσεις μας, την ψυχολογία μας και κινούμαστε αναλόγως.

Είναι δηλαδή πιθανό να δοθεί στο ζευγάρι το φινάλε που το ίδιο θα ήθελε;

Θα δοθεί το φινάλε που θα πρέπει, για να εξυπηρετήσουμε το σκοπό που θέλουμε, λέγοντας αυτήν την ιστορία, και να δείξουμε το μέγεθος των τραγικών γεγονότων. Οπότε, το φινάλε το κρίνουμε σε σχέση με την κοινωνία της εποχής και όχι σε σχέση με το δικό μας γούστο. Όλα τα φινάλε παίζουν, γιατί τα πάντα έχουν συμβεί. Άνθρωποι έχουν σωθεί, κάποιοι σκοτώθηκαν, κάποιοι τραυματίστηκαν, είναι ατέλειωτες οι πιθανότητες της ζωής.

Στο σημείο που μας άφησε η σειρά. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει χωριστεί και η Ιφιγένεια έχει γεννήσει το παιδί του Μίλτου. Ο μίλτος θα το δει το παιδί του;

Ο Μίλτος έχει ξεκινήσει για να πάει να τη βρει και ο Αλί πρόκειται να φύγει με τον Βαλή, προκειμένου να μεταφέρει ένα πολύτιμο φορτίο στην Κωνσταντινούπολη. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει ο Μίλτος να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της διαδρομής και αν θα καταφέρει να φτάσει σε εκείνη. Από την άλλη πλευρά, ο Αλί έχει να κάνει μια επικίνδυνη διαδρομή, κουβαλώντας ένα πολύτιμο φορτίο… Ήταν πολλές οι δυσκολίες στα ταξίδια τότε, αλλά και τώρα είναι βέβαια! (γέλιο). Η ζωή παραμένει απρόσμενη και το σίριαλ είναι η ζωή.

Στη σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι θα δούμε τον μοναχό ο οποίος αφηγήθηκε την ιστορία στο συγγραφέα, ερωτήθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης

Υπάρχει ως χαρακτήρας αλλά μυθιστορηματικά, όχι στο ποιος πραγματικά ήταν ή τι πραγματικά έκανε. Έχουμε ένα μοναχό ο οποίος προσομοιάζει στο χαρακτήρα του βιβλίου. Ένας οραματιστής ο οποίος φάνηκε λίγο στα πρώτα επεισόδια και τώρα θα φανεί στο τέλος. Δεν είναι βιογραφικό του ήρωα που περιγράφει ο κύριος Τσιρικινίδης, απλώς έχουμε πάρει στοιχεία του χαρακτήρα που μας έχει διηγηθεί. Κανένα πρόσωπο στη σειρά δεν είναι ιστορικά βιογραφούμενο. Βασιζόμαστε σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Τα ιστορικά γεγονότα είναι ακριβώς αυτά, αλλά οι χαρακτήρες είναι συγκερασμός πολλών χαρακτήρων της εποχής. Όπως οι δύο Τούρκοι, Καρτάλ και Ονούρ, είναι δανεισμένοι από πραγματικά πρόσωπα, αλλά δεν είναι η βιογραφία των προσώπων. Είναι δανεισμένοι από τον Ενβέρ και τον Ταλαάτ, αλλά πολύ ακροθιγώς. Δεν βιογραφούμε.

Ένα άλλο ζευγάρι που έχει αγαπηθεί αρκετά από τους τηλεθεατές είναι η Βασιλική με τον Θέμη στο Κόκκινο Ποτάμι

Τι όμορφο ζευγάρι… Είναι ένα διαφορετικό ζευγάρι. Άνθρωποι που πατάνε στη γη, άνθρωποι του χώματος, δουλεύουν και επιβιώνουν από τη γη. Είναι άλλοι χαρακτήρες, βρίσκονται στη δίνη των γεγονότων στην Αμισσό. Είναι μια άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Μου είναι φοβερά αγαπητό και αυτό το ζευγάρι, όπως του Μίλτου και της Ιφιγένειας. Περιμένουν και εκείνοι ένα παιδί. θα γεννηθεί το παιδί τους; Μα ποιος μπορεί να καθορίσει το μέλλον; δηλαδή, ούτε γι’ αυτούς έχετε αποφασίσει το φινάλε; Γι’ αυτούς το φινάλε είναι ιστορικά δεδομένο, αλλά ποιο είναι αυτό δεν μπορούμε να ξέρουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που έφυγαν με τα πόδια και κατάφεραν να περάσουν στη Συρία η οποία τότε ήταν αγγλοκρατούμενη. Άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν στη Ρωσία ή έχασαν τη ζωή τους εκεί. Οτιδήποτε μπορεί να τους συμβεί αλλά, ό,τι και αν τους συμβεί, θα είναι φοβερά επώδυνο και προκλητικό.

Πηγή: zappit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *