Ο σκύλος σας σταμάτησε να τρώει το καλοκαίρι; Τι μπορείτε να κάνετε

σκύλος

Οι τρόποι για να τον βοηθήσετε

Την εποχή του καλοκαιριού, ο σκύλος σας ζεσταίνεται και ψάχνει σε όλο το σπίτι να βρει το πιο δροσερό σημείο όπου μπορεί να χαλαρώσει και μάλιστα δεν τρώει με την ίδια όρεξη που τρώει πάντα.

Είναι φυσιολογικό να ανησυχήσετε γιατί ο σκύλος σας μπορεί να μην σας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, αφού λατρεύει το φαγητό του και όταν έρθει εκείνη η στιγμή της ημέρας, πέφτει με τα μούτρα. Ωστόσο είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο μεταβολισμός και η διαδικασίας πέψης του σκύλου σας μπορεί να αλλάξουν τους καλοκαιρινούς μήνες, οδηγώντας το άλλοτε ορεξάτο κατοικίδιό σας, σε μειωμένη όρεξη και κατανάλωση τροφής.

Γιατί όμως οι σκύλοι τρώνε λιγότερο το καλοκαίρι;

Δυστυχώς, οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την όρεξη των μικρών μας φίλων.

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, προσπαθούν να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους σταθερή και το καλοκαίρι. Έτσι ο οργανισμός αναγκάζεται να «δουλέψει» σκληρά οδηγώντας σε μειωμένη όρεξη για να μην παράγει επιπλέον θερμότητα καθώς λαμβάνει ήδη αρκετή από το περιβάλλον.

Πώς θα διακρίνετε τα πρώτα σημάδια της μειωμένης όρεξης στο σκύλο σας;

Γνωρίζετε πολύ καλά τις διατροφικές συνήθειες του σκύλου σας και είναι σίγουρο ότι θα παρατηρήσετε εύκολα οποιαδήποτε αλλαγή και να συμβεί.

Μερικά από τα πρώτα σημάδια της ανορεξίας του σκύλου σας είναι:

● Λήθαργος

● Εμετός

● Διάρροια

● Έλλειψη ενδιαφέροντος για τις αγαπημένες του λιχουδιές

● Απώλεια βάρους

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα επανειλημμένα, τότε είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το σκυλάκο σας για να σας δώσει περαιτέρω συμβουλές και για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενα προβλήματα υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μειωμένη όρεξη δεν αποτελεί μόνο απόρροια καύσωνα, αλλά είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης, όπως κάποιας λοίμωξης, γαστρεντερικών ή οδοντικών προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης  Rabbit Coffee: Το στέκι στην ανατολική Θεσσαλονίκη που έγινε η αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια (ΦΩΤΟ)

Επομένως ένας ειδικός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία της ανορεξίας του αγαπημένου σας κατοικιδίου και να σας παράσχει την κατάλληλη θεραπεία για τη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας του.

Πώς θα βοηθήσετε το σκύλο σας να τρώει το καλοκαίρι;

Είτε είναι η πρώτη φορά που γίνεστε σκυλογονείς, είτε έχετε ξαναπεράσει από το στάδιο που ο σκύλος σας δεν τρώει, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να δελεάσετε το μικρό σας φίλο να φάει.

● Προτιμήστε να τον ταΐζετε είτε νωρίς το πρωί, είτε πιο αργά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη σε σχέση με το μεσημέρι για παράδειγμα.

● Προσφέρετέ του μικρότερα γεύματα. Αντί για 2 μεγάλα, μπορείτε να «σπάσετε» τα γεύματα σε 3- 4 μικρότερα για να μη νιώθει ότι φουσκώνει από το φαγητό.

● Ταΐστε τον σε δροσερό περιβάλλον για να νιώθει πιο άνετα και να είναι πιθανότερο να φάει.

● Μη στέκεστε από πάνω του ενώ τρώει γιατί μπορεί να του δημιουργήσετε άγχος.

● Παίξτε μαζί του πριν το φαγητό. Έτσι θα κουραστεί και θα έχει περισσότερη όρεξη να φάει.

● Εξασφαλίστε του πάντα φρέσκο και δροσερό νερό για να δροσίζεται όποτε το θέλει.

● Δοκιμάστε να προσθέσετε στην τροφή του μια μικρή ποσότητα κονσέρβας, γιαουρτιού ή οτιδήποτε άλλο αγαπάει, ώστε να το δελεάσετε να φάει.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: topetmou