Πως να προστατέψετε τα κατοικίδια από τα βεγγαλικά την Ανάσταση

Την Ανάσταση είναι γνωστή η συνήθεια με τα βεγγαλικά που όμως προκαλεί φόβο στα κατοικίδια ζωάκια μας, καθώς τρομάζουν απίστευτα από τους ήχους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ρίψη τους, προκαλεί φόβο και ανησυχία στους ανθρώπους ενώ ενίοτε προκαλούνται και τραυματισμοί. Φανταστείτε πόσο έντονος είναι αυτός ο φόβος στα κατοικίδιά σας, που δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει.

Εάν τα ζώα σας βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, τότε εισέρχονται σε μία κατάσταση πανικού που μπορεί να τα οδηγήσει ακόμα και στη φυγή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να έχετε φορέσει στο κατοικίδιό σας την ταυτότητά του, για να αποφύγετε μία δυσάρεστη κατάσταση εάν αυτό απομακρυνθεί από το χώρο σας.

Να θυμάστε όμως ότι ο κίνδυνος να τραυματιστεί από κάποιο διερχόμενο όχημα είναι μεγάλος. Εάν το κατοικίδιό σας βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο, ο κίνδυνος του πανικού ίσως είναι λίγο μειωμένος, όμως είναι εξίσου σημαντικός. Και στις δύο περιπτώσεις, αποκτούν φοβίες στη μετέπειτα ζωή τους και αισθάνονται ανασφάλεια κάθε φορά που ακούν κάτι παρόμοιο.

Πως θα τα προστατέψετε

Σύμφωνα με κτηνιάτρους και φορείς προστασίας ζώων, για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να παραμείνει σε μία ήρεμη κατάσταση, θα πρέπει να το κρατήσετε σε ένα ασφαλές μέρος εντός του σπιτιού.

Για να μειώσετε τον θόρυβο και να του αποσπάσετε την προσοχή, μπορείτε να αφήσετε ανοιχτή την τηλεόραση ή να βάλετε ήρεμη μουσική πριν ακόμη ξεκινήσει η ρίψη των βεγγαλικών, για να βρίσκεται το ζώο σας σε κατάσταση ηρεμίας.

Εάν κάποιος βρίσκεται στο σπίτι, καλό είναι να του δώσει μια λιχουδιά εκείνη την ώρα κι έπειτα ένα παιχνίδι ώστε να του αποσπάσει την προσοχή από τους κρότους.

Πηγή: mypet.gr
Πηγή φωτογραφίας: pixabay