ΚΕΑΤ: Εξ αποστάσεως υποστήριξη στα παιδιά με αναπηρία όρασης

ΚΕΑΤ παιδιά όρασης

Ποιες είναι αναλυτικά οι παροχές

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών, η αμκε Πρωτοπορία και το 1ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Όρασης «Μπέττυ Λεωτσάκου» συνεχίζουν να παρέχουν εκπαιδευτική, συμβουλευτική και θεραπευτική υποστήριξη στα παιδιά με αναπηρία όρασης και στις οικογένειές τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Στόχο αποτελεί, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης και απαιτητικής περιόδου της πανδημίας του COVID-19, η διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά κυρίως της σχέσης και επαφής μεταξύ των εκπαιδευτικών, των θεραπευτών και των ωφελούμενων.

Για το σκοπό αυτόν, έχει σχεδιαστεί η εξ’ αποστάσεως υποστήριξη με την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων μέσων και τεχνικών, όπως είναι τα ασύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την επικοινωνία σε διαφορετικό χρόνο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παγκόσμιος ιστός, βιντεοδιάλεξη) και που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού ή άλλου διαδραστικού ή μη εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο (τηλεδιάσκεψη).

Συγκεκριμένα από το Κέντρο μας πραγματοποιούνται οι εξής παροχές:

• Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και ο Ψυχολόγος του Κέντρου μας διενεργούν τηλεφωνικές ενημερώσεις και διαδικτυακές συναντήσεις με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, με στόχο τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε συμβουλευτικό επίπεδο.

• Οι Εκπαιδεύτριες Κινητικότητας-Προσανατολισμού παρέχουν ενημερωτικό υλικό και οδηγίες που αφορούν σε Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης και που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μαθητές σε συνεργασία με την οικογένεια.

• Ολοι οι Εκπαιδευτικοί παρέχουν υλικό για το κάθε μάθημα, ενώ παραμένουν διαθέσιμοι για περαιτέρω επεξηγήσεις και επίλυση αποριών πάνω στο υλικό μελέτης, κατά τις ώρες των καθιερωμένων μαθημάτων τους.

• Οι θεραπευτές παρέχουν υλικό ασκήσεων και συμβουλές για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος των παρεμβάσεων που είχαν υλοποιηθεί μέχρι και τη διακοπή των συνεδριών.

Για την επιτυχημένη υλοποίηση των ανωτέρω, απαραίτητη θεωρείται η επικοινωνία και η στενή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι είναι και οι βασικοί αρωγοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ωφελούμενους μας ότι από τη Τρίτη 7/4 και μέχρι την Μ. Τετάρτη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κέντρου μας. Η εξ’ αποστάσεως υποστήριξη θα συνεχιστεί ξανά από την Τετάρτη του Πάσχα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία και την κα. Μαρία Πανηγυράκη, στο τηλέφωνο 2109516139.

Ευχόμαστε υγεία σε όλους!».

Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Τ Παραρτήματος Θεσσαλονίκης

Η Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών παράρτημα Θεσσαλονίκης, προσφέρει εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία και την διαχείριση της κρίσης.

Η υποστήριξη θα παρέχεται είτε τηλεφωνικά, καλώντας στο 2310830095 με εσωτερική γραμμή 219 και 103, στο 2310888868, είτε στον λογαριασμό skype με όνομα cerb support skg.Ημέρες και ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Βασιλική Σταλένη-Κοινωνική λειτουργός, Παναγιώτα Κορογιάννου-Ψυχολόγος.
Επιπρόσθετα, το Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΚΕΑΤ Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης παρέχει με αφοσίωση και συνέπεια εκπαιδευτική στήριξη σε κάθε μαθητή που την χρειάζεται.

Η υποστήριξη αυτή προσφέρεται εξ αποστάσεως προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές μας (skype, messenger , eMail, ηχητικό υλικό ).

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο του Εκπαιδευτικού Τμήματος Καρβελά Γιώργο στο τηλέφωνο +306977811814.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *