Δημήτρης Ράφτης: “Ο Λευτέρης έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής”

Δημήτρης Ράφτης

Ικανοποιημένος ο προπονητής του Ελληνα πρωταθλητή

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Mάλιστα, ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης στοχεύει σε ακόμα πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις ενόψει του 2024.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας: “Αργυρός” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα – Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Η ένταση σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν τρομακτική επειδή οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Δεν θα μπορούσα όμως να περιμένω διαφορετική αντίδραση από τον αθλητή μου, που έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής. Κάναμε τη δουλειά μας, πήραμε το μετάλλιο και την πρόκριση που θέλαμε. Μας κέρδισε ο Γιανγκ Λιου επειδή το τελευταίο αιώρημα του Λευτέρη δεν ήταν πολύ καλό και δώσαμε αφορμή στους κριτές να χαμηλώσουν τον βαθμό της εκτέλεσής του. Πέρα από αυτό, πάντως, ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά φάνηκε ότι έχουμε δυναμική να κερδίσουμε τον Κινέζο την επόμενη φορά. Για όλα αυτά που πετύχαμε εδώ, είμαστε ευτυχισμένοι!», τόνισε ο κ. Ράφτης, που πλέον μπορεί να σχεδιάσει με ηρεμία τα επόμενα βήματα στον δρόμο για το Παρίσι:

«Η εξασφάλιση της πρόκρισης μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε. Θα έχουμε σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε. Είναι κάτι που μας είχε λείψει από το 2018 μέχρι πέρσι, επειδή κάθε φορά κατεβαίναμε στους αγώνες είτε με προβλήματα τραυματισμών είτε σε φάση αποκατάστασης από χειρουργική επέμβαση. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, του χρόνου θα δούμε τον πραγματικό Λευτέρη, αυτόν του πρώτου παγκόσμιου τίτλου».

“Είμαι περήφανος”

Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε και στους υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας στην Αμβέρσα, εξαίροντας την προσπάθειά τους παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό: «Ο Νίκος Ηλιόπουλος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση μέχρι το τελευταίο όργανο, όταν κατέρρευσε στους κρίκους επειδή κάτι δεν πήγαινε καλά με τις λαβές του. Ήταν πολύ δύσκολη η πρόκριση, το βαθμολογικό όριο πήγε πολύ ψηλά. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά του, το ίδιο και για τον Στέφανο Τσολακίδη, που προσπαθεί να εξελίξει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο δίζυγο. Θέλουμε πολλή υποστήριξη για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε, Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε ούτε σε φωτογραφίες τις υποδομές που διαθέτουν άλλοι ανταγωνιστές, προσπαθούμε έχοντας πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή μας».

Ο τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομά του με επτά από τα δώδεκα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης (τέσσερα με τον Πετρούνια και τρία με τον Μάρα), αποκάλυψε επίσης ότι η μασκότ της διοργάνωσης ήταν ο… καλός οιωνός για το επιτυχημένο αποτέλεσμα του Πετρούνια: «Στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βέλγιο, το 2001 στη Γάνδη, είχα αγοράσει για ενθύμιο ένα κουκλάκι με τη μασκότ της διοργάνωσης, τον Gymbo, και αποδείχθηκε γούρικο επειδή ο Μάρας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Φέτος ξαναείδα εδώ την ίδια μασκότ και σκέφτηκα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα! Ξαναπήρα έναν Gymbo και το γούρι έπιασε ξανά…»