Τεντόγλου και Πετρούνιας ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί (ΦΩΤΟ)

Yπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ορκίστηκαν σήμερα (20/2) έφεδροι αξιωματικοί του στρατού οι εν ενεργεία κάτοχοι μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί οι εν ενεργεία ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, Στέφανος Ντούσκος, Παύλος Καγιαλής, αλλά και πολίστες της Εθνικής ανδρών.

Τεντόγλου Πετρούνιας έφεδροι αξιωματικοί

Ο χρυσός Ολυμπιονικής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, επέλεξε τo ναυτικό, ενώ ο Πετρούνιας και ο Ντούσκος τον στρατό ξηράς. Στο ναυτικό πήγε ο πολίστας Γιάννης Φουντούλης, ενώ ο Μάριος Καπότσης στην αεροπορία.

Τεντόγλου Πετρούνιας έφεδροι αξιωματικοί

Στην ορκωμοσία των Ολυμπιονικών από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021 ως Εφέδρων Αξιωματικών των τριών κλάδων (πεζικό, ναυτικό και αεροπορία) παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τεντόγλου Πετρούνιας έφεδροι αξιωματικοί

Το μήνυμα του Δένδια

“Τιμάμε σήμερα τους Ολυμπιονίκες μας που ορκίσθηκαν Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ως πηγή έμπνευσης, με τις επιδόσεις τους και το ταλέντο τους. Οι διακρίσεις τις οποίες έχουν πετύχει αντικατοπτρίζουν αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια και αποτελούν πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο”, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή φωτογραφιών: Εurokinissi