Πρόβα Ολυμπιακών για Τεντόγλου – Πρώτος στο Παρίσι

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου δεν δυσκολεύτηκε να πάρει ακόμα μία πρωτιά στον δεύτερο δυνατό αγώνα της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση, με άλμα στα 8,06 στο άλμα εις μήκος στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού.

Το κοινό του Παρισιού επεφύλασσε μαγική ατμόσφαιρα στους αθλητές και τις αθλήτριες στέλνοντας μήνυμα ότι οι Γάλλοι είναι πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 7,77 μ., συνέχισε με τα 8,06 μ. που του έδωσαν τη νίκη, ακολούθησε ένα στα 7,91 μ. και στην συνέχεια είχε δύο άλματα στα 7,85 μ. με το πάτημα του να είναι αρκετά πίσω από τη βαλβίδα. Στο έκτο και τελευταίο άλμα ο κορυφαίος άλτης «έγραψε» 8,01 μέτρα. Ο 26χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,09 μ., την οποία είχε σημειώσει στο μίτινγκ της Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου. Η αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί για τον Τεντόγλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο ίδιο μίτινγκ, αυτό του Παρισιού, που ήταν ο πέμπτος αγώνας του για φέτος ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε ότι αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση ξεπερνώντας τα 5,60 μ. και πήρε την πέμπτη θέση. Ο 24χρονος άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,35 μ. τα οποία ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια υπερέβη με την πρώτη τα 5,50 μ. και 5,60 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,70 μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Την πρώτη θέση στο μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας πήρε ο Αμερικανός Γιάκομπ Γούτεν με 5,70 μ., ύψος που πέρασαν ακόμη οι Γάλλοι Ρόμπιν Εμίγ και Άντονι Αμιράτι.

Επόμενος αγώνας για τον Εμμανουήλ Καραλή είναι προγραμματισμένος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ