Τρομερός Τεντόγλου: Με άλμα στα 8,41μ σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Τεντόγλου

Δεν πτοήθηκε από την ακύρωση της προηγούμενης

Μπορεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου να του ακύρωσε την επίδοση των 8.40 μέτρων στο άλμα εις μήκος, αλλά ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για δεύτερη φορά πως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου για φέτος.

Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου… έκλεισε στόματα με ιδανικό τρόπο, αφού το άλμα του ήταν και πάλι το κορυφαίο για φέτος στον κόσμο. Ο Έλληνας αθλητής προσγειώθηκε στα 8.41μ και έστειλε μήνυμα πως είναι ο κορυφαίος!

Πριν από λίγες μέρες, είδε την απόδοση του στα 8,40 μέτρα να ακυρώνεται λόγω των… παπουτσιών του.

Η απόφαση της World Athletics, στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση “Black Panther” των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Ακύρωσαν την κορυφαία επίδοση του στον κόσμο – Οργή του χρυσού Ολυμπιονίκη

Σύμφωνα με τη World Athletics, το μοντέλο αυτό απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Όμως, κανείς δεν είχε ελέγξει τα παπούτσια του Τεντόγλου πριν εκκινήσει τις προσπάθειές του στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τορούν.

Στο μίτινγκ στο Λιεβέν όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου…