Φρέντι Μπελέρης: “Στο πρόσωπο του Ελληνα πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας”

Χειμάρρα Φρέντι Μπελέρης

Παραμένει στην φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας

Ο Φρέντι Μπελέρης ευχαρίστησε με δηλώσεις του την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας που βρίσκεται στη φυλακή, δέχτηκε επίσκεψη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελο Συρίγο.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ζήτησε από τον Άγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την απόφασή του να αναλάβει σύντομα δήμαρχος για να σταματήσει τη λεηλασία των ελληνικών περιουσιών.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο προφυλακισμένος δήμαρχος της Χειμάρρας χαρακτηρίζει τη σε βάρος του κατηγορία «άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη», υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι «να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων».

Αναλυτικά τι έγραψε ο Φρέντι Μπελέρης

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και στενό μου φίλο Αγγελο Συρίγο που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τιράνων, απεσταλμένος από τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήτησα από τον Aγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Ελληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω τα καθήκοντα μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας.

Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας. Ολοι όσοι έχουν ανακοινωθεί ως στρατηγικοί επενδυτές είναι όλοι Αλβανοί με δεσμούς με την κυβέρνηση.

Στόχος μας, επίσης, είναι να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων.

Είπα στον Αγγελο Συρίγο ότι περιμένω τρία πράγματα:
-να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
-να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
-να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου.

Στο πρόσωπο του Ελληνα Πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας».