Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

Ρωσία απόπειρα δολοφονίας Πούτιν με drones

Αρνήθηκε κάθε ανάμειξη η Ουκρανία

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν με drones.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε τον ισχυρισμό αυτό σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της πως η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια. Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί ανάμιξης των ΗΠΑ στην επίθεση με drone που είχε ως στόχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες (3.5.2023), όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανταπαντήσει, αλλά δεν έχει διευκρινίσει τι μορφή μπορεί να λάβει η απάντηση αυτή.

Διαβάστε επίσης  Ρωσία: Τεμάχισε την κοπέλα του σε κρεατομηχανή και πήρε χάρη επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε πολλές επιλογές και η απάντηση, όταν έλθει, θα έχει εξεταστεί σοβαρά και θα είναι ισορροπημένη.

Δήλωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα έρευνα αλλά ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματά της.