Νοθευμένο λάδι και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα – Το ενδεχόμενο να συσκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ελαιόλαδο Βουλγαρία

Εντατικοί οι έλεγχοι στα καταστήματα της χώρας

Συναγερμός έχει σημάνει πλέον και στη Βουλγαρία καθώς αποκαλύφθηκε πως πωλούνταν νοθευμένο λάδι σε σούπερ μάρκετ της χώρας, με την περιγραφή “ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο”.

Οι έλεγχοι τις τελευταίες μέρες στα καταστήματα της Βουλγαρίας είναι συνεχείς και το θέμα να απασχολεί τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας.

«Κατασχέθηκαν εκατοντάδες λίτρα ύποπτου ελαιολάδου κατά μήκος των συνόρων μας με την Ελλάδα»

ελαιόλαδο Βουλγαρία

Οι Αρχές της Βουλγαρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το νοθευμένο λάδι που συσκεύαζαν σε εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη πατέρας και γιος. Το έβαζαν σε μπουκάλια ως δήθεν παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα ενώ στη πραγματικότητα ήταν κακής ποιότητας ηλιέλαιο στο οποίο είχε πέσει χρώμα για να παραπλανεί οπτικά.

«Λάβαμε αίτημα από την αστυνομία να κάνουμε ελέγχους σε 5 καταστήματα τροφίμων μετά τις εικόνες που προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση. Σε ένα, διαπιστώσαμε ότι συσκευασίες ελαιολάδου δεν είχαν ετικέτα και κατασχέθηκαν», λέει η επικεφαλής της βουλγαρικής υπηρεσίας ασφαλείας τροφίμων.

ελαιόλαδο Βουλγαρία

Οι συσκευασίες με το δήθεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη, πωλούνταν σε τιμές δελεαστικές σε σουπερμάρκετ της γειτονικής χώρας, μόνο που, όπως διαπιστώθηκε, τα μπουκάλια δεν περιείχαν αυτό που έγραφαν και πλήρωναν οι καταναλωτές.

Δείτε επίσης: Ο πανεύκολος τρόπος για να καταλάβετε αν το ελαιόλαδο είναι νοθευμένο – Η διαδικασία στο βίντεο

Οπως φαίνεται, επιτήδειοι στις δύο χώρες βρίσκονται τους τελευταίους μήνες σε ανοιχτή γραμμή για να κερδίσουν χρήματα, με ποσότητες νοθευμένου λαδιού να διοχετεύονται στις δύο αγορές.

αστυνομία ελαιόλαδο

Οι ειδικοί προειδοποιούν, οι καταναλωτές βρίσκονται πολλές φορές μπροστά σε παγίδες και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Δείτε επίσης: Ταξιδεύουν στην Βουλγαρία για να αγοράσουν ελαιόλαδα ακόμη και με 6 ευρώ το λίτρο (ΦΩΤΟ)

Τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα, το ελαιόλαδο και οι τιμές του απασχολούν έντονα τις Αρχές, με χημικούς να κάνουν αναλύσεις και τα αποτελέσματα που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα να δείχνουν τις διαστάσεις του προβλήματος της νοθείας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παρασκεύαζαν χιλιάδες λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο σε παράνομη αποθήκη (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Live News (mega)