Σχόλια για τοξική αρρενωπότητα κατά του Μακρόν μετά το βίντεο με τη μπύρα

Εμανουέλ Μακρόν μονορούφι μπύρα

Τα πυρά της γαλλικής αντιπολίτευσης

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε το viral βίντεο με τον Εμανουέλ Μακρόν να πίνει μονορούφι ένα μπουκάλι μπύρα, σε μόλις… 17 δευτερόλεπτα.

Ο Γάλλος πρόεδρος το διασκέδασε δεόντως μετά τον τελικό στο πρωτάθλημα ράγκμπι ανάμεσα στην Τουλούζη και τη Λα Ροσέλ.

Η κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν να πιει μια κι έξω ένα μπουκάλι μπύρα σε χρόνο ντε – τε καταγράφηκε σε βίντεο που έγινε viral. Τα πλάνα δείχνουν τον πρόεδρο της Γαλλίας να παίρνει ένα μπουκάλι μπύρα Corona στα αποδυτήρια της Τουλούζης μετά τη νίκη της ομάδας ράγκμπι επί της Λα Ροσέλ στο Stade de France το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (17.06.2023).

Οι παίκτες παρότρυναν τον Μακρόν και εκείνος το έκανε να κατεβάσει το μπουκάλι μπύρα Corona με τη μία. Ακολούθησαν επευφημίες των αθλητών, πολλοί από τους οποίους είχαν βγάλει τα κινητά τους τηλέφωνα για να απαθανατίσουν τη στιγμή. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος χτύπησε το άδειο μπουκάλι στον πάγκο!

Διαβάστε επίσης  Γαλλία: Δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο ιδιοκτήτης του μπαρ που έφαγε η Ελληνίδα και κατέληξε από αλλαντίαση

Πυρά της αντιπολίτευσης για το μονορούφι

Η ενέργεια του Γάλλου προέδρου αντιμετωπίστηκε με επικρίσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης. «Τοξική αρρενωπότητα στην πολιτική ηγεσία σε μια εικόνα», έγραψε στο Twitter η Sandrine Rousseau, βουλευτής του κόμματος των Γάλλων Πρασίνων.

Το tweet της Rousseau προκάλεσε την απάντηση βουλευτή του κόμματος του Μακρόν, του Jean-Rene Cazeneuve, που δήλωσε: «Ένας πρόεδρος που μοιράζεται τη χαρά των 23 παικτών και συμμετέχει στις παραδόσεις τους. Αυτό είναι όλο».

Ο Bernard Basset από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Association Addictions France» σχολίασε στο BFMTV ότι «ο πρόεδρος έχει ευθύνη ως πρότυπο όσον αφορά το υγιές παράδειγμα συμπεριφοράς» και πρόσθεσε: «Σε αυτή την περίπτωση, συνδέει τον αθλητισμό, τα πάρτι και την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα πλαίσιο αρρενωπής πίεσης από τους συνομηλίκους, όπου όλοι πίνουν λίγο παραπάνω…».