Γιόγκα: Ασκήσεις για να διώξεις το άγχος και την ένταση

restorative yoga ευεξίας ευεξία yoga αποκατάστασης

Έτσι θα αποκτήσεις ψυχική και σωματική υγεία

Η γιόγκα αποτελεί μία θαυμάσια λύση για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει από την ένταση και το στρες που προκαλούν οι υποχρεώσεις και γενικότερα η χαοτική περίοδος της πανδημίας που διανύουμε.

Η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη, δείχνει τέσσερις απλές θέσεις γιόγκα, που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας, με πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά την ψυχική ηρεμία:

1. Θέση του παιδιού
Ενώνετε τα δυο μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, ανοίγετε δεξιά αριστερά τα γόνατα και φέρνετε γοφούς πίσω στις φτέρνες μέτωπο στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα.
Βοηθάει στην απελευθέρωση την έντασης της πλάτης των ωμών και του θώρακα. Τεντώνει τους γοφούς και τους μηρούς.Μένετε για 10 αναπνοές.

2.Θέση μισού βατράχου.
Ξαπλώστε με την κοιλιά στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα, λυγιστέ το ένα γόνατο στο πλάι. Φέρτε το μέτωπο στο έδαφος ή πάνω στο στρώμα ή την μια μέρα σου προσώπου (όπως σας βολεύει καλύτερα). Ιδανική μέση για την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μείνετε για 10 αναπνοές.

3.Πόδια πάνω στον τοίχο
Ελάτε πλάι στον τοίχο και κατεβείτε μέχρι κάτω, γυρίστε τα πόδια πάνω στο τοίχο με τους γοφούς κολλητά σε αυτόν, τεντώστε τα πόδια. Ρυθμίζει την ροή του αίματος αφού ανακουφίζει το πρήξιμο στα πέλματα. Χαλαρώνει την μέση. Μείνετε για 10 αναπνοές.

4.Θέση της χαλάρωσης
Ξαπλώστε με την πλάτη στο έδαφος, με τεντωμένα ή λυγισμένα γόνατα, η πλάτη η μέση ακουμπάνε καλά στο έδαφος. Το πιγούνι είναι μακριά από το στήθος. Τα μάτια είναι κλειστά. Καταπραΰνει όλους τους μυς. Πάρτε αργές βαθιές αναπνοές και μακριές αργές εκπνοές. Δώστε έμφαση στον θώρακα. Μείνετε για όσο το έχετε ανάγκη.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.