Φτιάξτε δροσερές και πεντανόστιμες γρανίτες με φρούτα

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Οι γρανίτες – παγωτό με φρούτα, αποτελούν αγαπημένη γλυκιά επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Αυτή η περίοδος είναι η ιδανική για να κάνετε σπιτικές, παγωμένες, φρουτώδεις, αρωματικές και πολύχρωμες γρανίτες και να τις απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Θα σας δροσίσουν, θα σας ξεδιψάσουν και θα σας γλυκάνουν ταυτόχρονα, ενώ θα σας ενισχύσουν και με όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φρούτα.

Αποτελούν μία σχετικά υγιεινή επιλογή, καθώς εξαρτάται αν θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα φρούτα, ή θα προσθέσετε και κάποια γλυκαντική ουσία, όπως ζάχαρη, κάποιο σιρόπι ή μέλι.

Το σίγουρο είναι πως μπορείτε να γευτείτε τη δροσερή αυτή απόλαυση χωρίς ενοχές, χωρίς λιπαρά, φτιαγμένες αποκλειστικά από τα χεράκια σας, εύκολα και χωρίς κόστος.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Σπιτικές φρουτένιες γρανίτες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς τρόπους και προτάσεις για να κάνετε τις γρανίτες σας με τα αγαπημένα σας φρούτα.

Τρόπος 1
Γρανίτες με μέλι

Φρούτα της επιλογής μας
Μέλι
Χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα φρούτα μας στο μπλέντερ, τοποθετούμε το μέλι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στα καλούπια μας και έπειτα στην κατάψυξη, όπου πρέπει να μείνει τουλάχιστον 6 ώρες.
Οσον αφορά την ποσότητα του μελιού, βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη γρανίτα μας. Καλό είναι να δοκιμάσουμε όταν την ανακατέψουμε μαζί με το φρούτο μας για να καταλάβουμε πόσο θέλουμε.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Τρόπος 2
Γρανίτες με σιρόπι

Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Φλούδα από 2 λεμόνια

* Ανάλογα το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε και πόσο γλυκές τις θέλετε μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη.

πολτός φρούτων

Για τη γρανίτα
200 ml σιρόπι
400 γρ φρούτα του δάσους
1 λεμόνι (χυμό)
1 πρέζα αλάτι

* Αντί για φρούτα του δάσους, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας φρούτο, όπως βερίκοκα, ροδάκινα κτλ.

σιρόπι με λεμόνι

Εκτέλεση
1. Αρχικά κάνουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση, αφήνουμε για πέντε λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τις φλούδες λεμονιού. Μόλις το σιρόπι μας κρυώσει, αφαιρούμε τις φλούδες και είναι έτοιμο για χρήση.

2.
Πολτοποιούμε τα φρούτα μας, προσθέτουμε το σιρόπι, το χυμό από λεμόνι και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στα καλούπια μας και μετά στην κατάψυξη. Εκεί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 8 ώρες. Επειτα μπορούμε να τις απολαύσουμε.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα και γιαούρτι

Τρόπος 3
Γρανίτες με γιαούρτι

Φρούτα της επιλογής σας
Στραγγιστό γιαούρτι
1 μπανάνα
Μέλι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα φρούτα που επιλέξαμε, την μπανάνα και μετά να αναμιγνύουμε πολύ καλά με το γιαούρτι και το μέλι. Τοποθετούμε σε καλούπια και στη συνέχεια στην κατάψυξη για να παγώσουν.

EXTRA INFOS: Αν θέλετε οι γρανίτες σας να έχουν την όψη, παγωτό – ξυλάκι, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε καλούπια σιλικόνης και ξυλάκια, που υπάρχουν στο εμπόριο. Αν δεν έχετε, μην πανικοβληθείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για καλούπι, κουπάκια από γιαούρτι ή χάρτινα ποτηράκια για καφέ. Αν πάλι, δεν μπορείτε να βρείτε ούτε ξυλάκια, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε ένα σκεύος και όταν παγώσουν, να τις απολαύσετε σε ένα μπολ ή σε ένα ποτήρι.

καλούπι σιλικόνης για παγωτά και γρανίτες

Μερικές ακόμη συνταγές για γρανίτες

Γρανίτα λεμόνι ή πορτοκάλι
200 ml σιρόπι
200 ml χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, τοποθετούμε στα καλούπια και στην κατάψυξη για να κρυώσει.

Γρανίτα μάνγκο
2 μεγάλα μάνγκο
1/3 κούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1/4 κούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το μάνγκο στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα καλούπια και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Γρανίτα Καρπούζι-Τζίντζερ
1 μικρό καρπούζι, κομμένο χωρίς κουκούτσια
1 μπανάνα
1/3 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα φυσικό χυμό λάιμ
2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το καρπούζι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε στα καλούπια και φυσικά στην κατάψυξη.

Γρανίτα με μπανάνα
2 μπανάνες
1 1/2 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
1 κ.τ.γ μέλι

Εκτέλεση
Η κλασική διαδικασία. Πολτοποιούμε το φρούτο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στο καλούπι μας και μετά στην κατάψυξη.

Φυσικά οι συνταγές και οι επιλογές είναι άπειρες. Κάντε δοκιμές και τους δικούς σας συνδυασμούς. Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να προσθέσετε στις γρανίτες σας και κομματάκια φρούτων.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Και ένα μυστικό…
Αν θέλετε πιο μαστιχωτή υφή στις γρανίτες σας προσθέστε μπανάνα. Η μπανάνα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρά, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, όπως το καρπούζι, που κρυσταλλιάζουν πιο εύκολα. Και το σιρόπι βοηθάει τη γρανίτα μας ώστε να έχει λιγότερους κρυστάλλους.

Μία έξτρα ιδέα
Αν δεν βρείτε καλούπια και ξυλάκια ή δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία αυτή, απλά παγώστε τα φρούτα και στη συνέχεια χτυπήστε τα στο μούλτι. Θα έχετε ένα υπέροχο μείγμα σορμπέ.

σπιτικές γρανίτες με φρούτα

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *