O καιρός παραμένει άστατος με χαμηλές θερμοκρασίες και η μόνη επιθυμία μας είναι να περάσουμε τις εβδομάδες που μένουν μέχρι την άνοιξη κάτω από μια βαριά κουβέρτα στον καναπέ με Netflix και βιβλία.
Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς όσο έξω έχει τόσο κρύο είναι να δοκιμάσει θρεπτικές, νόστιμες και, κυρίως, εύκολες συνταγές για σούπα, χωρίς να απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, πολλά σκεύη και πολύς χρόνος.
Σούπα με κολοκυθάκια και άνηθο
Υλικά:
2 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
νερό
αλάτι και πιπέρι
1½ κούπα γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
άνηθος
2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλε το βούτυρο να λιώσει και σώταρε τα κρεμμυδάκια και μόλις γίνουν διάφανα πρόσθεσε τα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισε τα για 10 λεπτά. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν τα λαχανικά και βράσε για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε το γάλα και την κρέμα. Αν θες τη σούπα πιο αραιή μπορείς να προσθέσεις νερό ή γάλα.
Σούπα με καλαμπόκι
Υλικά:
500γρ. κοτόπουλο σοταρισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
½ κούπα σέλερι
750ml νερό
2 κούπες καλαμπόκι
1 μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά αλάτι
2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση:
Βάλε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και το σέλερι μαζί με το νερό. Άφησε τα να βράσουν περίπου μια ώρα. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τον ζωμό και ψιλόκοψε το κοτόπουλο. Σε μέτρια θερμοκρασία στη συνέχεια βάλε τον ζωμό με το καλαμπόκι και μαγείρεψε το 5 λεπτά. Παράλληλα ανακάτεψε το κορν φλάουρ με τα αυγά και πρόσθεσε το σταδιακά στη σούπα. Μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά.
Σούπα με κουνουπίδι
Υλικά:
200γρ κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 μικρή πατάτα
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100ml γάλα
300 ml ζωμό
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
μια κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση:
Ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε τα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις πατάτες, το κουνουπίδι και τον ζωμό και άφησε να βράσουν. Πρόσθεσε το γάλα και βράσε για άλλα 15 λεπτά. Πέρασε τη σούπα από το blender και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Βάλε την πάλι στο τηγάνι και ζέστανε τη. Πασπάλισε με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: savoirville.gr