Πώς θα προστατέψετε το ευαίσθητο παιδικό δέρμα από τον ήλιο 

παιδί παιδιά ήλιος

Δείτε μερικές συμβουλές

Οταν ο ήλιος λάμπει είναι ωραίο μικροί και μεγάλοι να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να απολαμβάνετε την ηλιόλουστη μέρα.

Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, καθώς ακόμη και μόλις 15 λεπτά στον ήλιο μπορεί να βλάψουν το απροστάτευτο δέρμα, σύμφωνα με το CDC .

Δείτε 5 συμβουλές για να προστατέψετε το παιδικό δέρμα

Παραμείνετε στη σκιά

Τα μωρά έχουν πολύ λεπτό δέρμα, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα κρατήσετε στη σκιά ή κάτω από μια ομπρέλα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν προσφέρει πάντα πλήρη προστασία και το αντηλιακό κρίνεται απαραίτητο.

Οι ακτίνες UV είναι οι ισχυρότερες από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο εκείνες τις ώρες, όταν είναι δυνατόν.

Γυαλιά ηλίου

Εκτός από το να δείχνει ιδιαίτερα αξιολάτρευτο στα γυαλιά ηλίου, το μικρό σας θα προστατεύει και τα μάτια του από τις ακτίνες UV. Βρείτε ένα ζευγάρι παιδικά γυαλιά ηλίου με 100% προστασία UV.

Δείτε επίσης: Παιδιά: 8 συμβουλές για να είναι ασφαλή όταν παίζουν σε εξωτερικό χώρο

Καπέλο

Τα καπέλα είναι εξαιρετικά για να προσφέρουν αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο, τα μάτια και το κεφάλι.

Σε ορισμένα παιδιά μπορεί να μην αρέσουν, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα συνηθίσουν από μικρή ηλικία και χρησιμοποιήστε τα ως συμπλήρωμα στο αντηλιακό.

Ανοιχτόχρωμα ρούχα

Ντύστε το παιδί σας με ανοιχτόχρωμα ρούχα για να αντανακλά το φως του ήλιου.

Ανανεώστε το αντηλιακό

Φροντίστε να εφαρμόζετε το αντηλιακό 15-30 λεπτά πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους και να το ανανεώνετε τακτικά καθ’ όλη την ημέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες, αλλά συνήθως κάθε 1-2 ώρες είναι απαραίτητο.

Φροντίστε να δίνετε το καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας απλώνοντας και εσείς αντηλιακό και φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλα.

Όταν τα παιδιά σας είναι πια στην νηπιακή ηλικία , εξηγήστε τους κινδύνους που ενέχει η παραμονή πολλών ωρών στον ήλιο χωρίς προστασία.

Αυτές οι συμβουλές δεν αφορούν μόνο στα παιδιά! Αυτά τα μικρά βήματα είναι και για εσάς! Εντάξτε τα, λοιπόν, σιγά- σιγά στην ανοιξιάτικη ρουτίνα καθώς πλησιάζει καλοκαίρι!

Πηγή: pathways.org

Πηγή φωτό: envato.com