Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

Oι αγρότες προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου σε νέο αποκλεισμό του τελωνείο των Ευζώνων.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες απέκλεισαν το ρεύμα εισόδου για τα φορτηγά από τις 8 το βράδυ και για μισή ώρα.

Κινητοποιήσεις και στην Θεσσαλία

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων, αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, κατά την αποψινή τους συνέλευση, το οποίο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλας το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών παραμένει υψηλό, έπειτα και από το μεγαλειώδες όπως το χαρακτήρισε συλλαλητήριο της Αθήνας που έστειλε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν «ξεμπέρδεψε» με τα όσα ανακοίνωσε και ο αγροτικός κόσμος θα συνεχίσει τον αγώνα του.

Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας (26/2), ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. με θέμα την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ αποφασίστηκε να διοργανωθεί νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα.

Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις σε περιοχές που υπάρχουν ενεργά αγροτικά μπλόκα, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση των αγροτών ότι η νέα ΚΑΠ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάστασή τους και το ζήτημα της αναθεώρησης αναδεικνύεται ως μείζον από το σύνολο των Ευρωπαίων αγροτών.

Ο κ. Τζέλλας κάλεσε τους αγρότες να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο το μπλόκο της Καρδίτσας.