Διευθυντής ΕΣΥ του ΑΧΕΠΑ: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός»

ΑΠΘ φοιτητές Οδοντιατρικής ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη κορονοϊό κορονοϊός

Σχετικά με το σημερινό περιστατικό

Σχετικά με το σημερινό περιστατικό

Λήξη συναγερμού σήμανε σήμερα νωρίς το πρωί όσον αφορά το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων βγήκαν αρνητικά.

«Για τον κορονοϊό δεν μπορώ να σας πως πολλά πράγματα, θα σας ενημερώσει ο διοικητής του νοσοκομείου. Όντος ήταν ένα δεύτερο περιστατικό το οποίο αντιμετωπίστηκε, βγήκε αρνητικό. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός, δεν είναι όλα τα περιστατικά ύποπτα. Μόνο τα ύποπτα κρούσματα πρέπει να έρχονται στα νοσοκομεία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής ΕΣΥ, Α’ Παθολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, κ. Κολλάρας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Εκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όποιος έχει κάνει ένα ταξίδι δεν είναι ύποπτο κρούσμα. Είναι συγκεκριμένα τα επιδημιολογικά κριτήρια, ταξίδι στην Κίνα και έπειτα από 15 μέρες πυρετός, τότε θα πρέπει να πάει σε ένα κέντρο αναφοράς. Έχουμε πολλά περιστατικά τα οποία είναι ψευδο-ύποπτα και αυτά δημιουργούν έναν πανικό στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους ασθενείς. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα ο ασθενής έχει πάρει εξιτήριο και είναι στο σπίτι του».