Επιβεβαιωμένα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού στη Βρετανία

κορονοϊός Κίνα κορονοϊού φάρμακο

Ανακοίνωση βρετανικών υγειονομικών Αρχών

Ανακοίνωση βρετανικών υγειονομικών Αρχών

Την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας, του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν οι βρετανικές υγειονομικές Αρχές.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. Επίσης, το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του νέου κοροναϊού από την Κίνα από άνθρωπο σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για χρήση στη χώρα

Το κρούσμα αφορά έναν Ταϊλανδό οδηγό ταξί, εξήγησε ο Ταναράκ Πιπάτ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών. “Ο Ταϊλανδός που προσβλήθηκε δεν έχει ταξιδέψει στην Κίνα και είναι πιθανό να μολύνθηκε από έναν άρρωστο τουρίστα από την Κίνα”, πρόσθεσε ο ίδιος. Όλα τα προηγούμενα κρούσματα είχαν καταγραφεί είτε σε Κινέζους τουρίστες ή σε Ταϊλανδούς που είχαν επισκεφθεί την Κίνα από όπου ξεκίνησε ο ιός.

Πηγή: ethnos.gr