Γυναίκες και νέοι ξεχωρίζουν στον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» που κατέθεσε ο Χρήστος Γιαννούλης

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Με έντονο το στοιχείο της συμμετοχής των γυναικών και των νέων σε ηλικία υποψηφίων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της «Προοδευτικής Συμμαχίας», Χρήστος Γιαννούλης, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», στο οποίο συμμετέχουν 109 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αριθμός που αποτελεί και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο με βάση τον νόμο.

Μόλις 19 ετών και γυναίκα, η Μαρία Καστανοπούλου – Δρακάκη από τη Θεσσαλονίκη, είναι η νεαρότερη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», συμβολίζοντας την κατεύθυνση της αλλαγής, με τις γυναίκες και τους νέους στο προσκήνιο, που φέρνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός με επικεφαλής το Χρήστο Γιαννούλη.

Στον συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» συμμετέχουν συνολικά 16 υποψήφιοι της λεγόμενης γενιάς των τριαντάρηδων, ενώ εφτά υποψήφιοι είναι ηλικίας έως 29 ετών. Συνολικά ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων δεν ξεπερνάει τα 49 χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες υποψήφιες περιφερειακοί σύμβουλοι αποτελούν το 42,2% του συνδυασμού, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης το ποσοστό των γυναικών υποψηφίων ξεπερνάει το 47% και στη Χαλκιδική φτάνει το 50%.

Διαβάστε επίσης
Γιαννούλης για κινητοποιήσεις μαθητών: "Αντί να τους συκοφαντεί η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων"

Η κατάθεση του συνδυασμού έγινε ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης και αμέσως μετά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» επισκέφθηκαν το σημείο στο οποίο θα ανεγερθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, σε μία κίνηση συμβολισμού για την Ειρήνη και τον αγώνα κατά του εθνικισμού και της βίας.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η κατάθεση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης. Η πραγματική κατάθεση ψυχής όμως γίνεται μέσα από τους ανθρώπους του συνδυασμού, μέσα από τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την Ειρήνη, για δικαιώματα, για προκοπή και ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους. Δεσμεύομαι και εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, ότι δε θα σταματήσουμε λεπτό. Κοιτάμε Μπροστά.
Κοιτάμε στο μέλλον».