Ηπατίτιδα σε παιδιά – Παγώνη: Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Δήλωσε πως είναι τραγικό ότι πέθανε ένα παιδί

Για τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά και τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί ως τώρα μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Όπως δήλωσε η κ. Παγώνη, “φυσικά και μας ανησυχεί, όπως όλες οι εξάρσεις και οι επιδημίες.

«Βεβαίως στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα θέματα, αυτό που μας ανησυχεί είναι τα 169 κρούσματα», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην οξεία ηπατίτιδα.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι, δεν υπάρχουν απόλυτα στοιχεία για την πανδημία της ηπατίτιδας ακόμα, «δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για αδενοϊό», σημείωσε σχετικά, αναφέροντας πως αυτήν την εβδομάδα αναμένεται ενημέρωση προς την επιστημονική κοινότητα.

Διαβάστε επίσης
Παγώνη: "Δεν μιλάμε πια για ανοσία της αγέλης, θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο"

Απευθυνόμενη στους γονείς είπε πως «το πιο σημαντικό είναι τα πρώτα συμπτώματα» , προτρέποντάς τους, να έρθουν σε επαφή με τον παιδίατρο, όταν υπάρξουν γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, εμετός) και μετά ο πυρετός.

Τόνισε πως, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, η οξεία ηπατίτιδα χτυπά παιδιά μέχρι 6 και μερικά έως 16 ετών.

Η Ματίνα Παγώνη έκανε λόγο για «ελεγχόμενη κατάσταση» χαρακτηρίζοντας «τραγικό» το ότι πέθανε ένα παιδί.

«Δεν χρειάζεται πανικός, δίνονται οδηγίες στους γονείς», είπε σχετικά.

Ερωτηθείς τέλος, για το τι προκάλεσε την έξαρση της ασθένειας, είπε πως, «δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τίποτα, ό,τι και να λέμε, προσπαθεί η επιστημονική κοινότητα να βγάλει κάποια συμπεράσματα».

Πηγή: ant1news.gr