Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τραμπ με τον Μητσοτάκη

Τι είπανε οι δύο ηγέτες

Τι είπανε οι δύο ηγέτες

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι την σπουδαιότητα της Ελλάδας ως προς την γεωγραφική της θέση και την ιστορία της», τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Χαρακτήρισε «τιμή» του να υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του στην προεδρική οικία. «Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και θα κάνουμε», τόνισε ακόμη και συνέχισε αναφερόμενος στην ανάκαμψη της Ελλάδας από την οικονομική κρίση. «Η Ελλάδα έχει ανακάμψει και θα συνεχίσει μπροστά. Είναι τεράστια η ανάκαμψη. Θα συνεχίσουμε μπροστά, θα συνεχίσουμε προς το μέλλον».

Επίσης ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «αξιόπιστο σύμμαχο την Ελλάδα». «Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και πως οι ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε αυτήν» τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι τεράστιο προνόμιο να βρίσκομαι εδώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: "Δεν θα παραδοθούμε στο πλιάτσικο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο"

Επίσης επεσήμανε ότι «η συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση στην περιοχή», ενώ δήλωσε και επίσημα ότι «η Ελλάδα ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα των F-35». Εστιάζοντας στην οικονομική πτυχή των διμερών σχέσεων, σημείωσε πως «η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες έχει ανακάμψει, έχουμε μειώσει τους φόρους». «Επιπλέον ακολουθούμε μια συνταγή η οποία έχει δουλέψει και στις ΗΠΑ, και η οικονομία αντιδρά πολύ θετικά» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «προσβλέπουμε στη θετική σας υποστήριξη, θέλουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιγαντώσουμε την οικονομία με ένα ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν τη διαφορά».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Νωρίτερα,ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Πηγή: ert.gr