Συνάντηση Απ. Τζιτζικώστα με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΠΑ

Τι είπανε οι δύο άνδρες

H συμμετοχή των ΗΠΑ στην έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μπέργκερ παρουσία του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Πφλέγκερ.

Η έκθεση Beyond 4.0 είναι κορυφαίο γεγονός του κλάδου και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις μέρες (1 – 4 Οκτωβρίου 2020), καθιστώντας την πόλη και την ευρύτερη περιοχή κέντρο παρουσίασης ρηξικέλευθων προϊόντων και υπηρεσιών από όλο τον κόσμο.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Μπέργκερ και Πφλέγκερ εξέτασαν τις κοινές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, ώστε να δημιουργηθεί με την ευκαιρία της Beyond 4.0 μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των εταιριών υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις ελληνικές εταιρίες. Επίσης, συζητήθηκε η συνέχεια της παρουσίας επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με επενδύσεις, μετά την ισχυρή παρουσία τους στην 83η ΔΕΘ και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Silicon Valley και το Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης
ΠΕΔΚΜ: Δωρεά υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία αναφοράς covid της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Τζιτζικώστας  επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Περιφέρειας για την ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που αποτελούν σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ