Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν μόλυνση από ραδιενέργεια

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Πανικόβλητοι είναι οι 70 εργαζόμενοι της προχθεσινής πρωινής βάρδιας στον Σταθμό Μεταφόρτωση Απορριμμάτων της Ν. Ευκαρπία καθώς έχουν βάσιμες υποψίες ότι έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας που προέρχονταν από κοντέινερ με ραδιενεργά, πιθανόν νοσοκομειακά απόβλητα, που ανοίχθηκε στον χώρο. Όπως καταγγέλλουν στο seleο.gr, θέλοντας όμως να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το συγκεκριμένο κοντέινερ είχε προορισμό αρχικά τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης όμως όπως εικάζουν οι καταγγέλοντες δεν έγινε δεκτό από τους εκεί εργαζόμενους και μεταφέρθηκε στον ΣΜΑ Ευκαρπίας χωρίς κάποια σήμανση, όπου κι ανοίχθηκε.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους πρόσεξαν ωστόσο ότι υπήρχαν σε αυτό επικίνδυνα υλικά και το σφράγισαν ξανά αφού όμως πολλοί συνάδελφοι τους είχαν έρθει σε επαφή με τα απορρίμματα που υπήρχαν σε αυτό. Αμέσως ζήτησαν να μεταφερθεί ξάνα στον ΧΥΤΑ και να γίνει μέτρηση για ραδιενέργεια, ενώ ήδη πολλοί από αυτούς αναζητούν ή έχουν έρθει σε επαφή με εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα για να εξεταστούν και να διαπιστώσουν εάν έχουν βάση οι φόβοι τους.

Διαβάστε επίσης
Καλαμαριά: Μεγάλη φωτιά σε ταβέρνα - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Γερανης δήλωσε στο seleo ότι: “αυτό που γίνεται στις περιπτώσεις αυτές, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι να αφήνονται τα κοντέινερ έξω από τον ΧΥΤΑ για τουλάχιστον 2με τρεις μέρες. Το κοντέινερ εναποτέθηκε έξω το ΧΥΤΑ Μαυροράχης . Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της ανίχνευσης και εξακρίβωσης,ούτως ώστε να δούμε σε τι ποσοστό είναι οι μετρήσεις. Οι εργαζόμενοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν” δήλωσε ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Πηγή: www.volvipost.gr

Φωτογραφία αρχείου